HOSA Medical Math Test Final.

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

HOSA Medical Math Test Final.

Question 1: Basic dosage calculation formula

CORRECT ANSWER : (desired dose ÷ amount on hand) ×

volume = dose [units/mL]

Question 2: IV drop rate formula

CORRECT ANSWER : (volume[mL] ÷ time[min]) × drop factor

[gtts/ml] = flow rate [gtts/min]

Question 3: IV mL rate formula

CORRECT ANSWER : (volume[mL] ÷ time[hr]) = flow rate

[mL/hr]

Question 4: Dosage calculation by weight

CORRECT ANSWER : weight (kg) × dosage (kg) = required

dosage

Question 5: Amount in IV fluid

CORRECT ANSWER : (concentration % ÷ 100) × volume [mL]

= dosage amount [g]

  • | Page

Question 6: Body Surface Area (BSA) calculation metric

CORRECT ANSWER : √(height [cm] × weight [kg]) ÷ 3600

Question 7: Body Surface Area (BSA) calculation english

CORRECT ANSWER : √(height [in] × weight [lb]) ÷ 3131

Question 8: Normal Saline (NS)

CORRECT ANSWER : 0.9% NaCl

Question 9: Degree conversion

CORRECT ANSWER : °C=(oF-32) 5/9, °F=(oC)9/5 + 32

Question 10: 1 kilogram

CORRECT ANSWER : 1000 grams

Question 11: 1 gram

CORRECT ANSWER : 1000 milligrams

Question 12: 1 milligram

CORRECT ANSWER : 1000 micrograms

  • | Page

Question 13: 1 kilogram (weight)

CORRECT ANSWER : 2.2 pounds

Question 14: 1 pound (weight)

CORRECT ANSWER : 16 ounces

Question 15: 1 cubic meter

CORRECT ANSWER : 1000 cubic decimeters

Question 16: 1 cubic decimeter

CORRECT ANSWER : 1000 cubic centimeters

Question 17: 1 cubic centimeter

CORRECT ANSWER : 1000 cubic millimeters

Question 18: 1 liter

CORRECT ANSWER : 1000 milliliters

Question 19: 1 deciliter

  • | Page

CORRECT ANSWER : 10 centiliters

Question 20: 1 liter

CORRECT ANSWER : 10 deciliters

Question 21: 1 cubic centimeter

CORRECT ANSWER : 1 milliliter

Question 22: 240 milliliters

CORRECT ANSWER : 1 cup / 8 ounces / 16 tbsp

Question 23: 30 milliliters

CORRECT ANSWER: 1 ounce / 2 tbsp / 6 tsp

Question 24: 15 milliliters

CORRECT ANSWER : 1 tablespoon / 3 teaspoons

Question 25: 5 milliliters

CORRECT ANSWER : 1 teaspoon

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

HOSA Medical Math Test Final. Question 1: Basic dosage calculation formula CORRECT ANSWER : (desired dose ÷ amount on hand) × volume = dose [units/mL] Question 2: IV drop rate formula CORRECT ANS...

Get this document $30.00