Hondros Nursing 172 Exam 2

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Hondros Nursing 172 Exam 2 Questions and Answers 100% Pass

QUESTION 1: When working on a central line, what do

you use to clean the site?

CORRECT ANSWER: Chloroprep

QUESTION 2: If taking care of patients IVs, which ones

are you more concerned about?

CORRECT ANSWER: a patient with phlebitis and a

patient with a red vein, palpable cord with a red streak

QUESTION 3: What should the nurse consider when

choosing the appropriate infusing catheter for a patient?

CORRECT ANSWER: -type of solution ordered

-condition of the patient's veins -length of time the catheter is needed

QUESTION 4: The nurse will apply which standard of

practice pertaining to an administration set?

  • | Page

CORRECT ANSWER: - intermediate infusion sets

should be immediately changes upon contamination

  • secondary intermediate IVPB should be changed every
  • 24 hours

  • primary effusion sets should be changed every 72 to 96
  • hours

QUESTION 5: What nursing actions would prevent

vascular access infection?

CORRECT ANSWER: - applying sterile gloves when

applying a new central line dressing

  • removing a peripheral IV with redness as soon as the
  • redness is noticed

  • checking expiration date on tubing and IV fluid

QUESTION 6: The nurse knows that local complications

are which of the following?

CORRECT ANSWER: - Phlebitis

  • Hematoma
  • extravasation
  • | Page

QUESTION 7: What are the reasons that you as a nurse

are concerned with preventing healthcare acquired infections?

CORRECT ANSWER: - healthcare institutions are

often not reimbursed for hospital acquired infections

  • can be life threatening
  • there is a NPSG concerning infection prevention

QUESTION 8: What actions will the nurse take to

prevent infiltration/extravasation?

CORRECT ANSWER: - instruct the patient to

immediately report pain, burning, or swelling at the IV site

  • do not attempt a peripheral IV more that two times per
  • nurse

  • do not place a peripheral IV over a joint

QUESTION 9: How does Chloroprep dry?

  • | Page

CORRECT ANSWER: air dry- DO NOT FAN OR

BLOW DRY

QUESTION 10: If a patient had jugular vein distention,

difficulty breathing, 3-lb weight gain in 24 hours, and generalized edema, what nursing interventions would you carry out in the state of Ohio as an LPN?

CORRECT ANSWER: - daily weights

  • restrict oral intake
  • position patient in semi-fowlers
  • check lunch sounds for crackles

QUESTION 11: What action would show an

understanding by the LPN of a sterile technique?

CORRECT ANSWER: - the LPN only touches sterile

objects to other sterile objects

  • the LPN takes care to make sure that sterile hands do
  • not drop below the waist

  • the LPN avoids touching outside the one-inch border of
  • the sterile field

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

Hondros Nursing 172 Exam 2 Questions and Answers 100% Pass QUESTION 1: When working on a central line, what do you use to clean the site? CORRECT ANSWER: Chloroprep QUESTION 2: If taking care of pa...

Get this document $30.00