Hondros Bio 254 Exam 2 With 100

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Hondros Bio 254 Exam 2 With 100% Correct And Verified Answers

Question 1: Function of Osteoclasts

CORRECT ANSWER : Chew up bone, secretes an acidic

substance that dissolves "chews" up bones

Question 2: Three layers of muscle

CORRECT ANSWER : Epimysium, Perimysium,

Endomysium

Question 3: Fascicle

CORRECT ANSWER : bundle of muscle fibers

Question 4: myofibril is made up of

CORRECT ANSWER : myofilaments

Question 5: Myofilaments

CORRECT ANSWER : The contractile proteins, Actin and

Myosin, of muscle cells

Question 6: Origin

CORRECT ANSWER : Attachment of a muscle that remains

relatively fixed during muscular contraction

Question 7: Insertion

CORRECT ANSWER : Point of attachment that moves

when the muscle contracts

Question 8: Prime Mover

CORRECT ANSWER : The muscle that acts as the initial

and main source of motive power.

Question 9: Antagonist

CORRECT ANSWER : Performs the opposite of action

Question 10: Lever system components

CORRECT ANSWER : Lever, Effort, Load

Question 11: Muscles

CORRECT ANSWER : Moves skeleton & Substances. Heat

Production

Question 12: Posture

CORRECT ANSWER : Are always contracting, unless we

are lying down.

Question 13: Characteristics of Skeletal of Muscle cells

CORRECT ANSWER : Excitability, Contractility,

Extensibility

Question 14: Excitability (irritability)

CORRECT ANSWER : Ability to be stimulated

Question 15: Contractility

CORRECT ANSWER : Ability to contract, or shorten &

produce body movement

Question 16: Extensibility

CORRECT ANSWER : Ability to extend, or stretch, thereby

allowing muscles to return to the their resting place length

Question 17: Sarcolemma

CORRECT ANSWER : Plasma membrane of the muscle

fibers

Question 18: Where does excitation of muscle occur?

CORRECT ANSWER : NMJ (neuromuscular junction)

Question 19: Excitation of Muscle part 1

CORRECT ANSWER : In response to a Action Potential

(AP) a motor neuron releases Acetylcholine. The Acetylcholine crosses the synaptic cleft and binds to receptors on the plasma lemma.

Question 20: Excitation of Muscle part 2

CORRECT ANSWER : The AP triggers the release of

Calcium from the Sarcoplasmic Reticulum (SR), which in

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Hondros Bio 254 Exam 2 With 100% Correct And Verified Answers Question 1: Function of Osteoclasts CORRECT ANSWER : Chew up bone, secretes an acidic substance that dissolves "chews" up bones Questio...

Get this document $30.00