HFMA CRCR Test Questions and 100

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

HFMA CRCR Test Questions and 100% Correct Answers/ HFMA CRCR Test Question Updated

Question 1: What are collection agency fees based on?

CORRECT ANSWER: A percentage of dollars collected

Question 2: Self-funded benefit plans may choose to

coordinate benefits using the gender rule or what other rule?

CORRECT ANSWER: Birthday

Question 3: In what type of payment methodology is a lump

sum or bundled payment negotiated between the payer and some or all providers?

CORRECT ANSWER: Case rates

Question 4: What customer service improvements might

improve the patient accounts department?

CORRECT ANSWER: Holding staff accountable for

customer service during performance reviews

Question 5: What is an ABN (Advance Beneficiary Notice of

Non-coverage) required to do?

CORRECT ANSWER: Inform a Medicare beneficiary that

Medicare may not pay for the order or service

Question 6: What type of account adjustment results from the

patient's unwillingness to pay for a self-pay balance?

CORRECT ANSWER: Bad debt adjustment

Question 7: What is the initial hospice benefit?

CORRECT ANSWER: Two 90-day periods and an unlimited

number of subsequent periods

Question 8: When does a hospital add ambulance charges to

the Medicare inpatient claim?

CORRECT ANSWER: If the patient requires ambulance

transportation to a skilled nursing facility

Question 9: How should a provider resolve a late-charge

credit posted after an account is billed?

CORRECT ANSWER: Post a late-charge adjustment to the

account

Question 10: an increase in the dollars aged greater than 90

days from date of service indicate what about accounts

CORRECT ANSWER: They are not being processed in a

timely manner

Question 11: What is an advantage of a preregistration

program?

CORRECT ANSWER: It reduces processing times at the time

of service

Question 12: What are the two statutory exclusions from

hospice coverage?

CORRECT ANSWER: Medically unnecessary services and

custodial care

Question 13: What core financial activities are resolved

within patient access?

CORRECT ANSWER: Scheduling, insurance verification,

discharge processing, and payment of point-of-service receipts

Question 14: What statement applies to the scheduled

outpatient?

CORRECT ANSWER: The services do not involve an

overnight stay

Question 15: How is a mis-posted contractual allowance

resolved?

CORRECT ANSWER: Comparing the contract

reimbursement rates with the contract on the admittance advice to identify the correct amount

Question 16: What type of patient status is used to evaluate

the patient's need for inpatient care?

CORRECT ANSWER: Observation

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

HFMA CRCR Test Questions and 100% Correct Answers/ HFMA CRCR Test Question Updated Question 1: What are collection agency fees based on? CORRECT ANSWER: A percentage of dollars collected Question 2...

Get this document $30.00