HESI RN Exit Exam V1 2025 Actual Qs Ans to

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

HESI RN Exit Exam (V1) 2025 Actual Qs & Ans to Pass the Exam, 100% Verified – PDF

Question 1: The nurse is caring for a pre-adolescent client in

skeletal Dunlop traction. Which nursing intervention is appropriate for this child?

CORRECT ANSWER : Make certain the child is maintained in

correct body alignment.

Question 2: The nurse is assessing a healthy child at the 2 year

check up. Which of the following should the nurse report immediately to the health care provider?

CORRECT ANSWER: Height and weight percentiles vary

widely.

Question 3: The parents of a 2 year-old child report that he has

been holding his breath whenever he has temper tantrums. What is the best action by the nurse?

CORRECT ANSWER : Advise the parents to ignore breath

holding because breathing will begin as a reflex.

  • | Page

Question 4: The nurse is assessing a client in the emergency

room. Which statement suggests that the problem is acute angina?

CORRECT ANSWER : "My pain is deep in my chest behind my

sternum."

Question 5: The nurse is assessing the mental status of a client

admitted with possible organic brain disorder. Which of these questions will best assess the function of the client's recent memory?

CORRECT ANSWER : "I am going to say the names of three

things and I want you to repeat them after me: blue, ball, pen."

Question 6: In planning care for a 6 month-old infant, what must

the nurse provide to assist in the development of trust?

CORRECT ANSWER : Security

Question 7: A nurse has just received a medication order which

is not legible. Which statement best reflects assertive communication?

CORRECT ANSWER : "Would you please clarify what you

have written so I am sure I am reading it correctly?"

  • | Page

Question 8: What is the most important consideration when

teaching parents how to reduce risks in the home?

CORRECT ANSWER : Age of children in the home

Question 9: A 35 year-old client with sickle cell crisis is talking

on the telephone but stops as the nurse enters the room to request something for pain. The nurse should...

CORRECT ANSWER : Administer the prescribed analgesia

Question 10: While caring for a toddler with croup, which initial

sign of croup requires the nurse's immediate attention?

CORRECT ANSWER : RR of 42.

Question 11: A client is admitted with low T3 and T4 levels and

an elevated TSH level. On initial assessment, the nurse would anticipate which of the following assessment findings?

CORRECT ANSWER : Lethargy

Question 12: The emergency room nurse admits a child who

experienced a seizure at school. The father comments that this is

  • | Page

the first occurrence, and denies any family history of epilepsy.What is the best response by the nurse?

CORRECT ANSWER : "The seizure may or may not mean your

child has epilepsy."

Question 13: Alcohol and drug abuse impairs judgment and

increases risk taking behavior. What nursing diagnosis best applies?

CORRECT ANSWER : Risk for Injury

Question 14: The nurse is caring for a 10 month-old infant who

is has oxygen via mask. It is important for the nurse to maintain patency of which of these areas?

CORRECT ANSWER : Nasal passages

Question 15: The nurse is providing instructions for a client with

pneumonia. What is the most important information to convey to the client?

CORRECT ANSWER : "Complete all of the antibiotic even if

your findings decrease."

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

HESI RN Exit Exam (V1) 2025 Actual Qs & Ans to Pass the Exam, 100% Verified – PDF Question 1: The nurse is caring for a pre-adolescent client in skeletal Dunlop traction. Which nursing interventi...

Get this document $30.00