HESI CAT Exit Exam Version New

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

HESI CAT Exit Exam Version New Latest Exam with All Questions from Actual Exam and 100% Correct Answers

Question 1: A client is comatose upon arrival to the

emergency department after falling a roof. The client flexes with painful stimuli, and the nurse determines the client's Glasgow Coma Scale (GCS) is 6. Which intervention should the nurse prepare to implement to maintain the client's airway?

CORRECT ANSWER: A nasopharyngeal tube

Question 2: A client is receiving a continuous half strength

tube feeding at 50 ml/hr. To prepare enough of the solution for eight hours, how many ml of full strength feeding will the nurse need?

CORRECT ANSWER: 200

Question 3: The alarm of a client's pulse oximeter sounds and

the nurse notes that the oxygen saturation rate is indicated at 85%. What action should the nurse take first?

CORRECT ANSWER: Check the probe position

Question 4: A client is known to have an irregular respiratory

rate with periods of apnea lasting 10 to 15 seconds. Currently, the nurse counts 22 respiratory cycles in a 30-second interval followed by an apneic period. What intervention should the nurse implement?

CORRECT ANSWER: Reassess the respiratory rate,

counting for one full minute

Question 5: A retiree with depression complains of feeling

"lonely and having no purpose" in life. Based on Erikson's developmental theory, which questions suggest that the nurse understands the client's most important emotional need?

CORRECT ANSWER: "What about your life makes you

proud?"

Question 6: Following a precipitous labor, a client has a

continuous trickling of bright red blood from her vagina. Her uterus is firm and her vital signs are within normal limits. The nurse determines that the client's symptoms may indicate which condition?

CORRECT ANSWER: A cervical laceration

Question 7: In preparing assignments for the shift, which

client is best for the charge nurse to assign to a practical nurse?

CORRECT ANSWER: An elderly client with Alzheimer's

disease complicated by dysphagia

Question 8: The healthcare provider prescribes oxygen per

nasal cannula at 2 L/min. Which action has the highest priority when the nurse implements this prescription?

CORRECT ANSWER: Set the flow meter

Question 9: A nurse who is new to the pediatric unit is

positioning a 6-month-old for an injection of penicillin V (Pen V) in the dorsogluteal muscle. Which action should the nurse-manager who is supervising this nurse take first?

CORRECT ANSWER: C. Instruct the nurse to select another

injection site

Question 10: After diagnosis and initial treatment of a 3-year-

old child with cystic fibrosis, the nurse provides home care instructions to the mother. Which statement by the child's mother indicates that she understands home care treatment to promote pulmonary function?

CORRECT ANSWER: "Chest physiotherapy should be

performed at least twice a day"

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

HESI CAT Exit Exam Version New Latest Exam with All Questions from Actual Exam and 100% Correct Answers Question 1: A client is comatose upon arrival to the emergency department after falling a roo...

Get this document $30.00