HEARING AID DISPENSE R PRACTICE TEST
QUESTIONS WITH VERIF IED ANSWERS
Question 1: db loss of a perforation of TM
CORRECT ANSWER: 10-15db loss
Question 2: procedure done to fix perforation
CORRECT ANSWER: tympanoplasty or
myringoplasty
Question 3: monomeric spots
CORRECT ANSWER: looks like a hole in TM, but
reflects light like a mirror. holes that have healed. aka "mirror membranes"
Question 4: average dimentions of an adult eardrum
CORRECT ANSWER: 2.3-2.9cm in length, .7cm in
diameters
Question 5: pars tensa
CORRECT ANSWER: lower 4/5 of TM and tight
Question 6: pars flaccida
CORRECT ANSWER: upper 1/5 of TM and flaccid
Question 7: otis externa
CORRECT ANSWER: "swimmers ear" - inflammation
of the walls of the EAM. will not cause loss unless
swelling blocks canal. treat: warm salt water, drying it,
topical antibiotics
Question 8: polyps
CORRECT ANSWER: masses of tissue that grow
outward from a surface
Question 9: cholesteatoma
CORRECT ANSWER: non-cancerous tumor in the
middle ear. oderous discharge. sometimes perforates upper TM. invasions of skin into the middle ear - sac of concentric rings of protein. causes conductive loss. most dangerous pathology.
Question 10: enlarged canal
CORRECT ANSWER: result of ear surgery. often have
no ear drum or ossicular chain. need approval of physician before fitting
Question 11: tympanosclerosis
CORRECT ANSWER: white, chalky calcium deposits
caused by degeneration of tissue on eardrum, thicking and scarring from peforations and infections
Question 12: epitympanic cavity
CORRECT ANSWER: attic of middle ear. allows air
into mastoid cells of temporal bone. branches several nerves
Question 13: incudotapedial junction
CORRECT ANSWER: top of incus to head of stapes
Question 14: annular ligament
CORRECT ANSWER: footplate of stapes that is held
in the oval window
Question 15: speed of sound
CORRECT ANSWER: 700mph or 340 m/s (4x as fast
through water, 14x as fast through steel)
Question 16: reflection
CORRECT ANSWER: is an echo or a reverberation
Question 17: reverberation
CORRECT ANSWER: often in a small room, 17m or
less, reverbs can mask high frequencies
Question 18: echo
CORRECT ANSWER: heard and perceived later than
original sound (more than 1/10s after)