Health Insurance Florida 2-40 Practice Exam

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Health Insurance Florida 2-40 Practice Exam Questions 1 QUESTIONS AND ANSWERS|

GRADED A

Question 1: Which of the following laws requires an insurer to

notify an applicant in writing that an investigative consumer report may be made on the applicant?-Uniform Provisions Law.-Freedom of Information Act.-Medical Information Bureau Disclosure Act -Fair Credit Reporting Act (Insurance Information and Privacy Protection Act)

CORRECT ANSWER : Fair Credit Reporting Act (Insurance

Information and Privacy Protection Act)

Question 2: Group health insurance specifies that what

percentage of eligible individuals MUST be offered coverage under a noncontributory plan?-25 -50 -75 -100

CORRECT ANSWER : 100

  • | Page

Question 3: Under an Accidental Death and Dismemberment

(AD&D) policy, insurable interest must exist at which of the following times?-When a change of beneficiary is requested -At the inception of the policy -When a beneficiary other than a relative is named -At the time a claim is submitted

CORRECT ANSWER : At the inception of the policy

Question 4: When periodic claim payments are required under a

long-term disability income policy, an insurer MUST make

payments to an insured at least once every:

-month -three months -six months -year

CORRECT ANSWER : month

Question 5: M and N own a small interior design studio that

employs six people. The owners are concerned about the

  • | Page

financial continuation of the business if either of them should become permanently disabled. In this situation, a producer would MOST likely recommend which of the following types of contracts?-Basic Hospital -Disability Buy-Out -Comprehensive Major Medical -Short-Term Disability Income

CORRECT ANSWER : Disability Buy-Out

Question 6: Which of the following health policies requires a

beneficiary designation?-Travel Accident -Medicare Supplement -Blanket -Long Term Care

CORRECT ANSWER : Travel Accident

Question 7: Suicide, pre-existing conditions and self-inflicted

injuries are dealt with in which of the following policy features?-Extensions of coverage

  • | Page

-Benefits clause -Riders -Exclusions

CORRECT ANSWER: Exclusions

Question 8: An insured whose Disability Income policy contains

a Change of Occupation clause takes a new job in a more hazardous occupation and fails to notify the insurer of the change. One year later, the insured becomes disabled. The insurer will most likely take which of the following actions?-Cancel the policy and refund one year's premiums -Settle the claim according to what the premiums would have purchased under the more hazardous occupation -Pay the claim in full and then cancel the policy -Pay the claim after deducting an extra one-year premium payment

CORRECT ANSWER : Settle the claim according to what the

premiums would have purchased under the more hazardous occupation

Question 9: Which of the following definitions of disability

would cover a permanent partial disability?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Health Insurance Florida 2-40 Practice Exam Questions 1 QUESTIONS AND ANSWERS| GRADED A Question 1: Which of the following laws requires an insurer to notify an applicant in writing that an investi...

Get this document $30.00