HAZWOPER 40 - Final Exam

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

HAZWOPER 40 - Final Exam Questions and Answers (Passed with 100%)

Question 1: Chronic responses to chemical exposures

occurs only a short time after exposure.

CORRECT ANSWER : False

Question 2: Which of the following is NOT on the "to-

do" list for solvents?

  • Use solvents in well-ventilated areas
  • Store solvents properly
  • Keep solvents in a non-ventilated area

CORRECT ANSWER : C) Keep solvents in a non-

ventilated area

Question 3: A corrosive is a substance, usually a liquid,

which is capable of completely dissolving another substance.

CORRECT ANSWER : True

Question 4: Which of the following is NOT a way to

protect yourself from toxins?

  • Wear appropriate PPE
  • Follow safety protocols
  • Conduct all activities with the maximum amount of
  • PPE possible

CORRECT ANSWER : C) Conduct all activities with the

maximum amount of PPE possible

Question 5: Which class of helmets has no resistance to

electrical voltage?

  • Class A
  • Class B
  • Class C

CORRECT ANSWER : C) Class C

Question 6: Toxic dose is the same for every living thing

CORRECT ANSWER : False

Question 7: Which of the following is NOT a step that

should be covered in an emergency response procedure?

  • Evacuation
  • Communication
  • Clarification

CORRECT ANSWER : C) Clarification

Question 8: An OSHA standard dealing with general slip

and fall protection would be an example of ______.

  • Vertical
  • Horizontal
  • Specific

CORRECT ANSWER : B) Horizontal

Question 9: A change in season, weather, or changes in

job tasks are examples of reassessment indicators for a site.

CORRECT ANSWER : True

Question 10: The contingency plan should include

______ personnel.

  • Only on-site
  • Only off-site
  • Both on and off-site

CORRECT ANSWER : C) Both on and off-site

Question 11: A decontamination plan should be

developed ______ any operations begin with any hazardous substances.

  • After
  • Before
  • During

CORRECT ANSWER : B) Before

Question 12: When the exposure of two different toxic

chemicals produces a more severe effect than either one alone is called ______ interaction.

  • Additive
  • Synergistic
  • Antagonistic

CORRECT ANSWER : B) Synergistic

Question 13: Where are titles representing broad areas

that are subject to Federal regulation found?

  • Code of Federal Regulations
  • OSHA Guidelines
  • State Laws

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

HAZWOPER 40 - Final Exam Questions and Answers (Passed with 100%) Question 1: Chronic responses to chemical exposures occurs only a short time after exposure. CORRECT ANSWER : False Question 2: Whi...

Get this document $30.00