GUIDEWIRE FUNDAMENTA LS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

GUIDEWIRE FUNDAMENTA LS

EXAM(QUESTIONS WITH 100%

CORRECT ANSWERS (VERIFIED

BY EXPERTS)

Question 1: What are the three tiers in GW application

architecture?

CORRECT ANSWER: Data, application, presentation (or

user interface/web clients)

Question 2: In which tier are the following used? PCF

Files, Gosu, and Data model entities?

CORRECT ANSWER: Presentation, application, and

data respectively

Question 3: For each of the following, identify if it is

stored as a database table, as a table column, or not stored

in the database at all:

a) An entity (such as ABContact)

b) A physical data field (such as ABContact.CreateTime)

c) A virtual data field (such as ABContact.FullName)

  • | Page

d) A foreign key field (such as ABContact.AssignedUser)

CORRECT ANSWER:

  • table
  • column
  • not stored
  • column (foreign key column)

Question 4: For each of the following, identify if it is

stored as a database table, as a table column, or not stored

in the database at all:

  • an array key field (such as ABContact.Contact Notes)
  • a typelist (such as VendorType)
  • a typekey Field (such as ABContact.VendorType)

CORRECT ANSWER:

  • not stored in the database
  • table
  • column (foreign key column)
  • | Page

Question 5: Name two circumstances in which you would

execute the gwb genDataDictionary command.

CORRECT ANSWER: When you install app and when

you extend Data Model (and are concerned with data model validation beyond schema validation in Entity Editor). If you modify system permissions or some other aspect of access and would need to regenerate the Security Dictionary.

Question 6: How many ETX files can a given entity

have?

CORRECT ANSWER: One ETX file per entity in most

cases.

Question 7: What datatype do you enter for fields that

will store...

a) String values?

b) Boolean values?

c) Numbers with decimal values?

CORRECT ANSWER:

  • | Page
  • varchar
  • bit
  • decimal

Question 8: Which datatypes require columnParam

subelements?

CORRECT ANSWER:

  • decimal requires precision and scale
  • varchar requires size

Question 9: When does a GW app actually modify the

physical structure of the database?

CORRECT ANSWER: Physical structure of the database

is only modified during start-up.

Question 10: Describe some of the differences between

the files in the \Metadata\Typelist and \Extensions\Typelist folders CORRECT ANSWER: Metadata: OOTB typelists. Not-

editable. TIX and TTI files. Extensions: contains editable

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

GUIDEWIRE FUNDAMENTA LS EXAM(QUESTIONS WITH 100% CORRECT ANSWERS (VERIFIED BY EXPERTS) Question 1: What are the three tiers in GW application architecture? CORRECT ANSWER: Data, application, presen...

Get this document $30.00