GUIDEWIRE ASSOCIATE - WITH COMPLETE SOLUTI ONS Question 1: What are t...

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

GUIDEWIRE ASSOCIATE

ANALYST EXAM QUESTIO NS

WITH COMPLETE SOLUTI ONS

Question 1: What are the four main areas of configuration

in a Guidewire application?

CORRECT ANSWER: 1. User Interface 2. Data Model

  • Application Logic 4. Integration

Question 2: What are some of the technologies used in

InsuranceSuite applications?

CORRECT ANSWER: Page Configuration Format

(PCF) files, Gosu (programming language)

Question 3: What are some reasons for a non-developer to

understand the technology stack?

CORRECT ANSWER: To determine what data is stored

and if new requirements need additional data elements.To know how and where data is used. To communicate what data may be needed beyond what is in the base configuration. To determine valid values or circumstances for the new data.

  • | Page

Question 4: What are some examples of what can be

configured in the User Interface?

CORRECT ANSWER: The order of fields, change

labels, regroup fields (simple change). Fields on a screen (moderate change). Screens (complex change). Screen- based logic (complex change).

Question 5: What are some examples of what can be

configured in the Data Model?

CORRECT ANSWER: Information that the base

application does not store (add passport number). Values for a Typelist (add valid values for AddressType or PhoneType). Data to support regulatory requirements.

Question 6: Why is it important for non-developers to

understand the basics of the UI architecture and components?

CORRECT ANSWER: So that they can request changes

to the UI that are consistent with the base product

  • | Page

architecture and communicate effectively with developers.

Question 7: What are five common areas of the UI

architecture?

CORRECT ANSWER: 1. The Screen Area 2. The

Sidebar 3. The Tab Bar 4. The Info Bar 5. The Workspace

Question 8: Name three components of a PCF

CORRECT ANSWER: Card, ListView, Button, Text

Input, Contact Picker, Radio button, Checkbox (Note:

Three components were requested, but seven are listed as examples)

Question 9: What keyboard shortcut provides just the

location information for a screen viewed in an InsuranceSuite product?

CORRECT ANSWER: ALT+SHIFT+I displays the

Location Info window

  • | Page

Question 10: What tool does a developer use to configure

InsuranceSuite products?

CORRECT ANSWER: Guidewire Studio

Question 11: What are the two main components of the

data model?

CORRECT ANSWER: 1. Entities 2. Typelists

Question 12: What is the purpose of the Data Dictionary?

CORRECT ANSWER: It shows the data elements that

belong to entities and typelists

Question 13: What are some of the relationships between

entities?

CORRECT ANSWER: Foreign keys - a link to a single

row in another entity, Array keys - a link to multiple rows in another entity, Type keys - a link to a specific value in a typelist

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

GUIDEWIRE ASSOCIATE ANALYST EXAM QUESTIO NS WITH COMPLETE SOLUTI ONS Question 1: What are the four main areas of configuration in a Guidewire application? CORRECT ANSWER: 1. User Interface 2. Data ...

Get this document $30.00