GOLD COAST FINAL EXA M 100

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

GOLD COAST FINAL EXA M (100%

VERIFIED) GRADED A+ BY

EXPERTS

Question 1: What are the areas a realtor should be an

expert in?

CORRECT ANSWER: Marketing Valuation & Market

Conditions Property Transfer "MVP"

Question 2: Does one need to be a resident of the state or

a citizen of the U.S. to get a FL real estate license?

CORRECT ANSWER: to get a FL real estate license,

you don't need to be a citizen

Question 3: What must an applicant for a real estate

license do if he has been convicted of a crime?

CORRECT ANSWER: must disclose all convictions

Question 4: Employment

CORRECT ANSWER: an associate can only have one

employer at a time

  • | Page

Question 5: What's the grace period for a Sales associate's

first renewal? Post Licensing

CORRECT ANSWER: no grace period, void and null

Question 6: Individuals who are exempt from licensure

CORRECT ANSWER: Salaried Employees

Question 7: How long can one stay involuntary inactive?

CORRECT ANSWER: 2 years

Question 8: What happens to an associate's license if a

broker's license is void, suspended, or revoked?

CORRECT ANSWER: their license automatically

becomes inactive

Question 9: Multiple Licenses

CORRECT ANSWER: issued only to active brokers if it

is clearly shown that such additional licenses are necessary to the conduct of legitimate business

  • | Page

Question 10: What is a Transaction broker?

CORRECT ANSWER: a broker who provides limited

representation to a buyer, seller, or both, in a real estate transaction not an AGENT

Question 11: Presenting Offers

CORRECT ANSWER: must present all offers

Question 12: A broker is entitled to compensation if

they...

CORRECT ANSWER: bring a buyer who brings an

offer the seller was looking for

Question 13: Listing Contract

CORRECT ANSWER: broker's employment contract

that states the terms and conditions that the broker must meet to become eligible for compensation

  • | Page

Question 14: Referral Fees: I as the seller's agent promise kickback commission. Is this allowed?

CORRECT ANSWER: yes, as long as this is disclosed

to all interested parties

Question 15: What if an attorney asks for a fee because

they referred a client to you?

CORRECT ANSWER: you cannot give him a referral

fee for sending you a client

Question 16: Principal Brokerage office

CORRECT ANSWER: -registration is good for 2 years

-can switch locations

Question 17: Branch brokerage office

CORRECT ANSWER: -registration is good for 2 years

-cannot move locations if not the principal location... in order to move it would need a new registration for the new location and must pay fees associated with it

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

GOLD COAST FINAL EXA M (100% VERIFIED) GRADED A+ BY EXPERTS Question 1: What are the areas a realtor should be an expert in? CORRECT ANSWER: Marketing Valuation & Market Conditions Property Transfe...

Get this document $30.00