Georgettes Last Minute Review

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Georgette's LMR (Flashcards made based off of Georgette's Last Minute Review)

Question 1: What drugs should be avoided with Kava Kava?

CORRECT ANSWER : Alprazolam, CNS depressants (e.g.,

phenobarbital, zolpidem)

Question 2: What is the normal range for TSH?

CORRECT ANSWER : 0.5 - 5.0 mu/L

Question 3: What are lab values in Hyperthyroidism?

CORRECT ANSWER : Decreased TSH, Increased T4 and T3

Question 4: What are labs in Hypothyroidism?

CORRECT ANSWER : Increased TSH, Decreased T4 and T3

Question 5: What are 5 primary symptoms of Hyperthyroidism?

CORRECT ANSWER : Heat intolerance, Agitation, Anxiety,

Irritability, Tachycardia, Mood swings, Weight loss

Question 6: What are 4 primary symptoms of Hypothyroidism?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Cold intolerance, Lethargy, Weight

gain, Decreased libido

Question 7: Hypothyroidism mimics symptoms of what

psychiatric disorder?

CORRECT ANSWER : Depression

Question 8: Hyperthyroidism mimics symptoms of what

psychiatric disorder?

CORRECT ANSWER : Mania

Question 9: Valproic acid produces what teratogenic effect?

CORRECT ANSWER : Spina bifida (neural tube defect)

Question 10: What is the primary organ where valproic acid is

toxic?

CORRECT ANSWER : Liver (hepatoxicity)

Question 11: What are 4 signs of hepatoxicity?

CORRECT ANSWER : Abdominal pain in the URQ, Reddish-

brown urine, Yellowing of the skin and sclera, Fatigue

  • | Page

Question 12: What is the therapeutic range for valproic acid?

CORRECT ANSWER : 50-125 mcg/ml

Question 13: What is a toxic level of valproic acid?

CORRECT ANSWER : >150 mcg/ml

Question 14: What are 4 signs of valproic acid toxicity?

CORRECT ANSWER : Disorientation, Lethargy, Respiratory

depression, Nausea/vomiting

Question 15: A pt on Depakote C/O Abdominal pain in the URQ

and Reddish-brown urine. What do you suspect? What do you do?

CORRECT ANSWER : Hepatotoxicity; hold med, draw LFT's

(priority), DVP level

Question 16: With suspected toxicity with valproic acid, what

steps/labs should be drawn?

CORRECT ANSWER: D/C drug, Check drug level, Obtain

LFTs, Obtain ammonia level

  • | Page

Question 17: A pregnant pt is taking accutane, zyprexa and

abilify; what med needs to be d/c'd?

CORRECT ANSWER : Accutane (used for acne; Causes birth

Defects!!!)

Question 18: What herbal supplement is used for anxiety, stress,

and insomnia? What is the major side effect with Kava Kava?

CORRECT ANSWER : Kava Kava, liver damage

Question 19: What are 5 symptoms of Stephen's Johnson

Syndrome?

CORRECT ANSWER : Fever -Key sx to suspect SJS; high yield

(HY), burning of mouth/eyes -HY, Body aches, Severe red rash, Peeling skin, Facial and tongue swelling

Question 20: Which mood stabilizer causes the least weight

gain?

CORRECT ANSWER : Lamotrigine (Lamictal)

Question 21: Which 3 SGAs cause the least weight gain?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Georgette's LMR (Flashcards made based off of Georgette's Last Minute Review) Question 1: What drugs should be avoided with Kava Kava? CORRECT ANSWER : Alprazolam, CNS depressants (e.g., phenobarbi...

Get this document $30.00