GCOR STUDY GUIDE QUESTIONS

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

GCOR STUDY GUIDE QUESTIONS

WITH COMPLETE SOLUTI ONS

100% VERIFIED

Question 1: How are rules issued? (1.3.1)

CORRECT ANSWER: Rules may be issued, canceled,

or modified by track bulletin, general order, or special instructions.

Question 2: What are Train and Engine employee's

responsibilities regarding general orders, circulars, instructions, and notices? (1.3.2, 1.3.3)

CORRECT ANSWER: Before beginning each day's

work or trip, crew members and any others whose duties require, must review general orders that apply to the territory they will work on.

Question 3: Speed indicators must be accurate to within

how many mph of a train's actual speed? (1.39)

CORRECT ANSWER: Within 3 MPH plus or minus at

speeds of 10 to 30 MPH and within 5 MPH plus or minus at speeds above 30 MPH.

  • | Page

Question 4: Who is responsible for cooperating and

assisting in carrying out rules and regulations and reporting any violations, misconduct or negligence? (1.4)

CORRECT ANSWER : All Employees.

Question 5: What operating rules may be challenged with

a "Good Faith Challenge"? (1.4.1)

CORRECT ANSWER: Shoving movements, leaving

equipment foul of an adjacent track, handling of hand- operated switches or fixed derails.

Question 6: When may a "good faith challenge" be made?

(1.4.1)

CORRECT ANSWER: When it has been determined

that a directive may violate a related rule.

Question 7: Who must be informed that a "good faith

challenge" has been made? (1.4.1)

  • | Page

CORRECT ANSWER: The supervisor who gave the

directive to be challenged.

Question 8: How may a "good faith challenge" be

resolved? (1.4.1)

CORRECT ANSWER: A challenge may be resolved by

one of the following: 1. The supervisor's acceptance of

the employee's request, 2. An employee's acceptance of the directive, 3. An employee's agreement to a compromise solution acceptable to the person issuing the directive.

Question 9: When are employees prohibited from having

any measurable alcohol or prohibited substances in their bodily fluids? (1.5)

CORRECT ANSWER: When on company property,

when reporting for duty, and while on duty.

Question 10: When are over-the-counter or prescription

drugs allowed to be used by employees while on duty or on company property? (1.5)

  • | Page

CORRECT ANSWER: When used as prescribed and

permitted by a medical practitioner, and that medication does not adversely affect safe performance of duties.

Question 11: Employees must not enter into altercations

with each other. What else is not allowed? (1.7)

CORRECT ANSWER: Practical jokes and wrestling.

Question 12: What are employees on duty prohibited

from doing? (1.10)

CORRECT ANSWER: 1. Play games, 2. Use personal

electronic devices, 3. Read magazines, newspapers, or

other literature not related to their duties when: on a train

or engine, performing safety related activities, or it would delay or interfere with required duties.

Question 13: What is required of employees when

reporting for duty? (1.15)

CORRECT ANSWER: 1. They must report at the

designated time and place, 2. They must have the necessary equipment to perform their duties.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

GCOR STUDY GUIDE QUESTIONS WITH COMPLETE SOLUTI ONS 100% VERIFIED Question 1: How are rules issued? (1.3.1) CORRECT ANSWER: Rules may be issued, canceled, or modified by track bulletin, general ord...

Get this document $30.00