FPC - Study Guide CB 194 Questions With

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FPC - Study Guide – CB| 194 Questions | With Complete Solutions

Question 1: Absolute contraindication for IABP

CORRECT ANSWER : Aortic insufficiency

Question 2: Altitude, ABD pain post fluid...

CORRECT ANSWER : Empty bladder

Question 3: Anticipated urine output for Burn Pt

CORRECT ANSWER : 30 - 50 cc / hr

Question 4: At night you need 3 mile visibility for VFR...they

give you a night helicopter mission question...

CORRECT ANSWER : I put you can't do it due to low visibility

Question 5: Autonomic Dysreflexia and Foley catheter insertion

CORRECT ANSWER: Catheter becomes blocked and causes a

distended bladder... (potentially life threatening emergency!) HOB elevate 90 degrees, loosen constrictive clothing, assess for full bladder or bowel impaction, (trigger) administer antihypertensives (may cause stroke, MI, seizure)

  • | Page

Question 6: Babies

CORRECT ANSWER : No fat

Question 7: Baby who is blue, w/ clubbed fingernails awake and

talking...

CORRECT ANSWER : Tetralogy of Fallot

Question 8: Baby with a HR of 90...

CORRECT ANSWER : Room air BVM per NRP

Question 9: Barodontalgia (aerodontalgia) vs Barosinusitis

CORRECT ANSWER : Barodontalgia - Tooth pain caused by an

increase or decrease in ambient pressure, usually reported by aircraft personnel and divers. Barosinusitis - Inflammation of the sinus tract in ambient pressure, most common in frontal and maxillary areas.

Question 10: Best drug for thoracic dissection Pt w/ Low heart

rate but High pressure?

CORRECT ANSWER : Nitroprusside

  • | Page

Question 11: Bowel sounds in Left chest

CORRECT ANSWER : Diaphragm rupture

Question 12: BP drop and HR increased after admin of NTG -

what part of the heart is infarcting?

CORRECT ANSWER : ?

Question 13: Bruising around the umbilicus w/ ABD pain and

Vomiting

CORRECT ANSWER : Pancreas

Question 14: Burn Pt, post fluid resuscitation. Asked for

anticipated Sodium and Potassium?

CORRECT ANSWER : High Potassium for cell death. High

Sodium from Fluid.

Question 15: Burn Pt with low urine output

CORRECT ANSWER : Give more fluids

  • | Page

Question 16: Burns to all of back, back of legs, back of head &

neck... Parkland formula 1st eight hrs.

CORRECT ANSWER : Parkland formula

Question 17: Can't bag, can't ventilate

CORRECT ANSWER : Cric

Question 18: Cardiogenic Shock

CORRECT ANSWER : CONFIRM

Question 19: Cause of SpO2 drop w/ change in altitude?

CORRECT ANSWER : Partial pressure of Oxygen

Question 20: Change in altitude formula for FiO2 titration

CORRECT ANSWER : CONFIRM

Question 21: Changing fluids for a 25 kg pediatric Pt putting out

15 - 30 ml an hour...

CORRECT ANSWER : CONFIRM

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

FPC - Study Guide – CB| 194 Questions | With Complete Solutions Question 1: Absolute contraindication for IABP CORRECT ANSWER : Aortic insufficiency Question 2: Altitude, ABD pain post fluid... C...

Get this document $30.00