FLORIDA TERMITE EXAM

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FLORIDA TERMITE EXAM

QUESTIONS AND ANSWERS 100%

PASS

QUESTION 1: What must you have signed by the

customer before entering into a contract on a property that is currently under an active wdo warranty?

CORRECT ANSWER: Form 13671 (consumer consent

form)

QUESTION 2: The eastern sub termite belongs to what

family?

CORRECT ANSWER: Rhinotermitidae

QUESTION 3: Drywood and dampwood termites belong

to the family?

CORRECT ANSWER: Kalotemritidae

QUESTION 4: According to the revised taxonomy of

termites, these insects belong in the order ____ along with cockroaches

  • | Page

CORRECT ANSWER: Blattodae

QUESTION 5: The Old House Borer is an example of?

CORRECT ANSWER: Longhorned wood borer

QUESTION 6: Which is required to be reported on the

Form 13645?

CORRECT ANSWER: Evidence, Damage and live

organisms

QUESTION 7: When must you use a form 13645

inspection report?

CORRECT ANSWER: For real estate transactions, and

for real estate transactions when a written report is requested

QUESTION 8: Which is the minimum amount of errors

on omissions liability insurance?

CORRECT ANSWER: $500,000/$250,000

  • | Page

QUESTION 9: Which are the two documents that can

give you guidance on completing a form 13645 inspection report?

CORRECT ANSWER: The industry baseline practices

and the guidelines for the use and completion of the form 13645

QUESTION 10: Under the definition as they pertain to

wdo inspections, live or living would include all of the following EXCEPT?

CORRECT ANSWER: powerpost beetle frass streaming

out of holes

QUESTION 11: Under the definitions as they pertain to

wdo inspections, structures would include all of the following but not?

CORRECT ANSWER: detached private fences

QUESTION 12: You would report damage and

deterioration to particle board and masonry siding caused by exposure to water and sunlight, including the

  • | Page

delamination water stains, peeling, separation and other break down cellulose materials on a form 13645 inspection report

CORRECT ANSWER: false

QUESTION 13: Which of these items could be stated as

areas excluded from an exterior of a structure from the form 13645 inspection report?

CORRECT ANSWER: stored items and debris stacked

against the structure

QUESTION 14: Which of the following is not an

example of a conducive condition that may lead to the presence of wood destroying organisms?

CORRECT ANSWER: wood roof shingles

QUESTION 15: Which would not be a valid reason for

excluding the inspection of the entire attic of a structure?

CORRECT ANSWER: insulation covers trust trails

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

FLORIDA TERMITE EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 100% PASS QUESTION 1: What must you have signed by the customer before entering into a contract on a property that is currently under an active wdo warran...

Get this document $30.00