Florida CAM LICENSE Exam Latest

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Florida CAM LICENSE Exam Latest Update Exam 260 Questions and 100% Verified CORRECT ANSWER s Guaranteed A+

Question 1: A Community Association is generally

defined as real or personal property, owned by two or more entities, which share the responsibility for the costs of maintenance and administration

CORRECT ANSWER : True

Question 2: Purchasers of a timeshare plan have a ten day

contract rescission period in which to cancel the purchase

CORRECT ANSWER : True

Question 3: The Florida Fair Housing Act prohibits

discrimination on the basis of handicap

CORRECT ANSWER : True

Question 4: A valid Declaration of Condominium must

contain easements for ingress and egress to all units and the common elements

CORRECT ANSWER : True

Question 5: Compliance with the Construction Lien Law

is very technical and can have an impact on title to property. Therefore the board should always consult with the manager regarding lien issues

CORRECT ANSWER : False. The board should consult

an attorney.

Question 6: Articles of Incorporation are also known as

the

  • Corporate Charter
  • Bylaws
  • Declaration of Condominium

CORRECT ANSWER : A) Corporate Charter

Question 7: What document establishes the power and

authority of the community Association, establishes the corporate entity that is responsible for management, maintenance and operation of the community association, and is based in corporate law?

  • Bylaws
  • Articles of Incorporation (Corporate Charter)
  • Declaration of Condominium

CORRECT ANSWER : B) Articles of Incorporation

(Corporate Charter)

Question 8: Florida Not for Profit Corporate Act is found

in which statute?

A) FS 617

B) FS 607

C) FS 718

CORRECT ANSWER : A) FS 617

Question 9: Florida Corporate Act is found in which

statute?

A) FS 617

B) FS 607

C) FS 718

CORRECT ANSWER : B) FS 607

Question 10: Which statute grants the following powers

to a community association: Conducting business and

Community Association affairs, Operating and managing the association property and assets, Suing and defending against actions, Lending money for association purposes,

Acquiring Property, Entering into contracts and purchasing items that are required for operations and maintenance, Incurring liabilities, Borrowing funds, Mortgaging community association properties?

A) FS 617

B) FS 607

C) FS 718

CORRECT ANSWER : A) FS 617

Question 11: Condominium Act is found in which

statute?

A) FS 617

B) FS 718

C) FS 719

CORRECT ANSWER : B) FS 718

Question 12: What is a condominium?

  • Form of joint ownership of real property that

comprises: Exclusive ownership of each unit, Joint

undivided share of common elements, Required membership in the community association

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Florida CAM LICENSE Exam Latest Update Exam 260 Questions and 100% Verified CORRECT ANSWER s Guaranteed A+ Question 1: A Community Association is generally defined as real or personal property, own...

Get this document $30.00