FLAGGER ATSSA TEST - ANSWERS | LATEST UPDATE | GRADED A+ Question 1:...

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FLAGGER ATSSA TEST |

QUESTIONS AND CORREC T

ANSWERS | LATEST UPDATE |

GRADED A+

Question 1: How long is flagger certification valid?

CORRECT ANSWER: 3 years

Question 2: What does TTC stand for?

CORRECT ANSWER: Temporary Traffic Control

Question 3: What is the quality or state of being

conspicuous?

CORRECT ANSWER: Conspicuity

Question 4: What are all signals, markings, and other

devices used to regulate, warn, or guide traffic, placed on, over, or adjacent to a street, highway, or bikeway by authority of a public agency having jurisdiction?

CORRECT ANSWER: Traffic Control Devices

  • | Page

Question 5: All 4 work zones must conform to these (4)

standards?

CORRECT ANSWER: -MUTCD -Local -State -

Comcast

Question 6: What are (4) typical Comcast traffic control

devices?

CORRECT ANSWER: -Cones -Signs -Vehicle strobe -

High visibility garments

Question 7: What are the (5) principles of traffic control

devices?

CORRECT ANSWER: -Fulfill a need -Command

attention -Convey a clear, simple meaning -Command respect from road users -Give adequate time for proper response

Question 8: What score is needed to pass the flagger

written exam?

  • | Page

CORRECT ANSWER: 80 percent

Question 9: Where should a flagger be standing at all

times?

CORRECT ANSWER: Shoulder by the fog/edge line.

Question 10: What are the two kinds of crashes that occur

frequently near the taper and channeling devices?

CORRECT ANSWER: Fixed Object & Sideswipe

Question 11: Stop/Slow retroreflective paddles must be

_____ wide, and letters ______ high?

CORRECT ANSWER: 18" wide, 6" letters

Question 12: Flaggers shall never flag from these (3)

main areas?

CORRECT ANSWER: -On/Under a Bridge -On/Under

an overpass -In a vehicle

  • | Page

Question 13: Retroreflective vests must be visible to this

minimum distance?

CORRECT ANSWER: 1000 ft

Question 14: For nighttime flagging, what type of safety

vest should be worn?

CORRECT ANSWER: Class 3

Question 15: What is the wind chill formula?

CORRECT ANSWER: 35.74 + .6215T - 35.75 (V0.16)

+ .4275T (V0.16)

Question 16: What is the minimum mounting height from

the roadway to the bottom of an electric arrow panel?

CORRECT ANSWER: 7'

Question 17: For portable changeable message signs, the

message being stated should be visible for at least this minimum distance?

CORRECT ANSWER: 650'

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

FLAGGER ATSSA TEST | QUESTIONS AND CORREC T ANSWERS | LATEST UPDATE | GRADED A+ Question 1: How long is flagger certification valid? CORRECT ANSWER: 3 years Question 2: What does TTC stand for? COR...

Get this document $30.00