FISDAP AIRWAY EXAM W ITH

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FISDAP AIRWAY EXAM W ITH

100% CORRECT ANSWERS

Question 1: From the atmosphere, what structures does air

pass through during ventilation?

CORRECT ANSWER: Starts in atmosphere, then nose,

nasopharyngeal space/oropharyngeal space (if mouth breather), then pharynx, larynx, trachea, bronchi, bronchioles, alveoli

Question 2: What is the purpose of the nasal passages and

nasopharynx?

CORRECT ANSWER: To warm/humidify air as it

passes through

Question 3: What is the difference between respiration

and ventilation?

CORRECT ANSWER: Respiration refers to the

exchange of gases in the alveoli, ventilation refers to the movement of air into the lungs. Respiration is needed to provide O2 to cells and remove waste products. Also regulates pH of blood.

  • | Page

Question 4: What are the structures of the upper airway?

CORRECT ANSWER: Nose, mouth, tongue, jaw,

pharynx, and larynx

Question 5: What structure is considered a landmark that

divides the upper airway from the lower?

CORRECT ANSWER: The larynx, anything above is

upper. The larynx and below are lower.

Question 6: What are the structures of the lower airways?

CORRECT ANSWER: Larynx (includes Adam's

apple/thyroid cartilage, cricothyroid membrane, cricoid cartilage), trachea, bronchi, bronchioles, alveoli

Question 7: Describe the anatomy of the larynx.

CORRECT ANSWER: From superior to inferior: Thyroid cartilage, cricothyroid membrane, and cricoid cartilage. The thyroid cartilage and cricoid cartilage are

  • | Page

anterior to the larynx, and the cricothyroid membrane is posterior to both structures.

Question 8: True or false: The lungs are completely equal in the midsagittal plane.

CORRECT ANSWER: False, the right lung has 3 lobes,

the left lung only has 2 lobes. Together they have 5 total.Also, the right bronchus is inferior to the left bronchus.

Question 9: What are the structures of the lungs in order

of ventilation?

CORRECT ANSWER: Bronchioles, and alveoli

Question 10: True or false: The lungs use muscles found in the lateral lobes to expand and contract?CORRECT ANSWER: False: The lungs are hollow organs and contain no muscles. When the diaphragm contracts, it expands the thoracic cavity. The pleural space has a negative pressure and the lungs expand. This results in a slightly negative pressure (compared to the atmosphere) and air rushes in.

  • | Page

Question 11: True or false: Air rushes into the lungs because of negative pressure.

CORRECT ANSWER: True, when the lungs expand,

they are creating a vacuum because they are expanding the volume of the container. This increase in volume causes an influx of air into the container until the pressure is equalized with the atmosphere.

Question 12: True or false: The parietal pleura lines the lungs and the visceral pleura lines the lungs. The space between is called the anterior pleura.CORRECT ANSWER: False: The visceral pleura lines the lungs, the parietal pleura lines the body cavity, and the pleural space is the space in between both where body fluid allows for both to smoothly glide.

Question 13: What muscles are involved in inhalation?

CORRECT ANSWER: The diaphragm, cervical

muscles (neck), intercostals, abdominal muscles, and pectoral muscles.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

FISDAP AIRWAY EXAM W ITH 100% CORRECT ANSWERS Question 1: From the atmosphere, what structures does air pass through during ventilation? CORRECT ANSWER: Starts in atmosphere, then nose, nasopharyng...

Get this document $30.00