FIREFIGHTER TRAINING S-130

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FIREFIGHTER TRAINING S-130

(SUPPRESSION,

COMMUNICATION, AND M OP-UP)

EXAM | QUESTIONS & ANSWERS

(VERIFIED) | LATEST UPDATE |

GRADED A+

Question 1: Construct a fireline.

CORRECT ANSWER : Remove fuel.

Question 2: Smother with dirt.

CORRECT ANSWER : Remove oxygen.

Question 3: Spray with water.

CORRECT ANSWER : Remove heat.

Question 4: Spray with Class A foam.

CORRECT ANSWER : Remove heat.

Question 5: Short flame lengths.

  • | Page

CORRECT ANSWER : Direct attack method.

Question 6: Smothering.

CORRECT ANSWER : Direct attack method.

Question 7: Long flame lengths.

CORRECT ANSWER : Indirect attack method.

Question 8: Line construction far from the fire edge.

CORRECT ANSWER : Indirect attack method.

Question 9: Moderately intense fire moving at moderate

ROS.

CORRECT ANSWER : Flank attack method.

Question 10: Encircling spot fires.

CORRECT ANSWER : Parallel attack method.

  • | Page

Question 11: Keeps burning debris from rolling across

control line.

CORRECT ANSWER : Cup trenching.

Question 12: Prevents fuel outside the control line from

burning.

CORRECT ANSWER : Fireproofing fuel.

Question 13: Eliminates fuel between fire edge and

control line.

CORRECT ANSWER : Firing Operations.

Question 14: Attack parts of a fire threatening life or

property.

CORRECT ANSWER : Hotspotting.

Question 15: Creates emergency control line, especially

in light fuels.

CORRECT ANSWER : Creating a scratch line.

  • | Page

Question 16: Finds hotspots along a partly dead fire edge.

CORRECT ANSWER : Cold trailing.

Question 17: Identify THREE true statements about

control lines.

  • Anchor points are required only in medium or heavy
  • fuels.

  • The control line should be at least 1 1/2 times the height
  • of the fuels.

  • One factor in control line position is whether offensive
  • or defensive strategy is used.

  • The control line should be uniform width all around a
  • fire's perimeter.

  • The control line should be kept as short and straight as
  • possible.

CORRECT ANSWER :

  • One factor in control line position is whether offensive
  • or defensive strategy is used.

  • The control line should be kept as short and straight as
  • possible.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

FIREFIGHTER TRAINING S-130 (SUPPRESSION, COMMUNICATION, AND M OP-UP) EXAM | QUESTIONS & ANSWERS (VERIFIED) | LATEST UPDATE | GRADED A+ Question 1: Construct a fireline. CORRECT ANSWER : Remove fuel...

Get this document $30.00