FIRE INSTRUCTOR 1 FINAL EXAM

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FIRE INSTRUCTOR 1 FINAL EXAM

WITH 100% CORRECT AN SWERS

Question 1: Where are performance standards for fire

instructors identified?

CORRECT ANSWER: NFPA 1041

Question 2: When given a topic for instructional delivery,

where should an instructor determine what materials are needed?

CORRECT ANSWER: From the lesson plan on the

topic

Question 3: What is one of the most time-consuming parts

of preparing for a course?

CORRECT ANSWER: arranging logistical support

based on the lesson plan

Question 4: In which of the four steps will the instructor

evaluate the audience when assembling prepared instructional materials?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Preparation

Question 5: What is an accident analysis conducted to

achieve, except for which of the following?

CORRECT ANSWER: determine a lack of action

Question 6: What can analyzing circumstances

surrounding accidents enable an instructor to do?

CORRECT ANSWE R: ALL OF THE ABOVE -

identify and locate principal sources of accidents, disclose the nature and size of accident problems in different operations, indicate the need for engineering revisions by identifying unsafe conditions of various types of equipment

Question 7: What is the term used to define what an

employer does to assist an individual with a disability covered by the Americans with Disability Act?

CORRECT ANSWER: Reasonable accommodation

  • | Page

Question 8: What covers making fun of another person's

religious beliefs or allowing students in a class to harass a student due to their religion?

CORRECT ANSWER: Civil Rights Act of 1964

Question 9: What must instructors adapt to the students'

rate of understanding?

CORRECT ANSWER: learning pace

Question 10: What do the introductory components of a

lesson plan typically contain?

CORRECT ANSWER: Learning objectives

Question 11: In which step of the lesson plan outline are

learners motivated to learn?

CORRECT ANSWER: Preparation

Question 12: What does NFPA 1403 give information for

establishing procedures for?

CORRECT ANSWER: live fire exercises

  • | Page

Question 13: When collecting information and materials

for use in a presentation, what should the instructor do?

CORRECT ANSWER: cite all sources in case someone

challenges him or her

Question 14: What is an important part of a lesson plan

that indicates for whom the lesson plan was developed?

CORRECT ANSWER: level of instruction

Question 15: What is the purpose of the presentation step

of the instructional process?

CORRECT ANSWER: Present new skills and concepts

Question 16: Which of the following statements is true

regarding instructors: "Instructors lead or guide learners

through a class" and "Instructors must have a desire to understand the needs of learners"?

CORRECT ANSWER: INSTRUCTORS LEAD OR

GUIDE LEARNERS THROUGH A CLASS,

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

FIRE INSTRUCTOR 1 FINAL EXAM WITH 100% CORRECT AN SWERS Question 1: Where are performance standards for fire instructors identified? CORRECT ANSWER: NFPA 1041 Question 2: When given a topic for ins...

Get this document $30.00