FINAL EXAM- CHAMBERLAIN

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FINAL EXAM- CHAMBERLAIN

UNIVERSITY BIOS 251 WEEK 8

EXAM| 54 QUESTIONS WITH

VERIFIED SOLUTIONS

Question 1: What is the functional classification of joints?

CORRECT ANSWER : synarthroses, amphiarthroses,

diarthroses

Question 2: What is the structural classification of joints?

CORRECT ANSWER : fibrous, cartilaginous, synovial

Question 3: What is the Atlas (C1)?

CORRECT ANSWER : supports the head

Question 4: What is the Axis (C2)?

  • | Page

CORRECT ANSWER : second cervical vertebrae

Question 5: What are the bone stages of healing?

CORRECT ANSWER : inflammatory, reparative,

remodeling

Question 6: What are the skull bones?

CORRECT ANSWER : frontal, parietal, occipital,

temporal

Question 7: What are the layers of epidermis?

CORRECT ANSWER : stratum basale, stratum

spinosum, stratum granulosum, stratum lucidum, stratum corneum

Question 8: What are the regions of hair?

  • | Page

CORRECT ANSWER : shaft and root

Question 9: What are the accessory structures of joints?

CORRECT ANSWER : tendons, ligaments, bursae, and

tendon sheaths, meniscus

Question 10: What are the different types of movement?

CORRECT ANSWER : flexion, extension, adduction,

abduction, rotation

Question 11: What is a syndesmosis?

CORRECT ANSWER : bones connected by ligaments

Question 12: What is a synchondrosis?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Hyaline cartilage; no movement,

cartilaginous joint

Question 13: What is a gomphosis?

CORRECT ANSWER : A type of fibrous joint such as a

tooth into the alveolus

Question 14: What is a synarthrosis?

CORRECT ANSWER : immovable joint

Question 15: What is a diarthrosis?

CORRECT ANSWER : freely movable joint

Question 16: What is an amphiarthrosis?

CORRECT ANSWER : slightly movable joint

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

FINAL EXAM- CHAMBERLAIN UNIVERSITY BIOS 251 WEEK 8 EXAM| 54 QUESTIONS WITH VERIFIED SOLUTIONS Question 1: What is the functional classification of joints? CORRECT ANSWER : synarthroses, amphiarthro...

Get this document $30.00