FEMA IS ICS 100, 200, 700, 800

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FEMA IS / ICS 100, 200, 700, 800

(INCIDENT COMMAND SY STEM)

COMPLETE COMPILATION STUDY

GUIDE

Question 1: Incident objectives are based on what three

overall incident priorities?

  • Life safety
  • Incident stabilization
  • Property/environment protection

CORRECT ANSWER : 1. Life safety, 2. Incident

stabilization, 3. Property/environment protection

Question 2: What is Unified Command?

CORRECT ANSWER : When responding agencies

and/or jurisdictions with responsibility for the incident share incident management.

  • | Page

Question 3: What are the 6 steps to the ICS incident

action planning process?

  • Understanding agency policy and direction
  • Assess incident situation
  • Establish incident objectives (what to do)
  • Select appropriate strategy/strategies (how you are
  • going to do it)

  • Perform tactical direction
  • Provide necessary follow up

CORRECT ANSWER : 1. Understanding agency policy

and direction, 2. Assess incident situation, 3. Establish incident objectives (what to do), 4. Select appropriate strategy/strategies (how you are going to do it), 5.Perform tactical direction, 6. Provide necessary follow up

Question 4: The purpose of ICS is to provide what three

things through best practices?

  • Safety of responders and others
  • Efficient use of resources
  • | Page
  • Achievement of tactical objectives

CORRECT ANSWER : 1. Safety of responders and

others, 2. Efficient use of resources, 3. Achievement of tactical objectives

Question 5: What are the five primary management

functions of ICS?

  • Command
  • Operations
  • Planning
  • Logistics
  • Finance/administration

CORRECT ANSWER : 1. Command, 2. Operations, 3.

Planning, 4. Logistics, 5. Finance/administration

Question 6: What is the incident commander responsible

for?

  • | Page

CORRECT ANSWER : For all incident/event activity.

Although other functions may be left unfilled, there will always be an incident commander.

Question 7: The operation section is responsible for what?

CORRECT ANSWER : For directing the tactical actions

to meet incident objectives.

Question 8: The planning section is responsible for what?

CORRECT ANSWER : For the collection, evaluation,

and display of incident information, maintaining status of resources, and preparing the I.A.P. and incident related documentation.

Question 9: The logistics section is responsible for what?

CORRECT ANSWER : For providing adequate services

and support to meet all incident or event needs.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

FEMA IS / ICS 100, 200, 700, 800 (INCIDENT COMMAND SY STEM) COMPLETE COMPILATION STUDY GUIDE Question 1: Incident objectives are based on what three overall incident priorities? 1. Life safety 2. I...

Get this document $30.00