- | Page
FEDERAL NURSING HOME
ADMINISTRATOR EXAM
QUESTIONS AND CORREC T
ANSWERS
Question 1: OBRA asserts some separate committees can
be folded into the quality improvement/assurance committee. Safety, Pharmacy and which committee below can be added into QA/QI committee?
CORRECT ANSWER: Infection Control
Question 2: Nursing homes are responsible for obtaining
and providing dental care for residents. Who usually pays for dental services?
CORRECT ANSWER: The resident or a family member
Question 3: A facility is not allowed to charge a resident
who is Medicaid and Medicare eligible except for:
CORRECT ANSWER: Co-pays
- | Page
Question 4: You calculate the average percent of
occupancy by:
CORRECT ANSWER: Dividing the total census
(occupied bed days) by the total number of days, then multiply by 100
Question 5: Resident's rights should be explained to the
resident and or family member:
CORRECT ANSWER: Prior to admission
Question 6: In case of an emergency, when no attending
or back up physician is available, the decision as to who
will attend to the resident is to be made by the:
CORRECT ANSWER: Administrator
Question 7: Federal law states that facilities must retain
menus of food actually served for at least:
CORRECT ANSWER: 30 days
- | Page
Question 8: A resident with a living will and DPOA
specified she wants to receive heroic measures if necessary. Six months later the resident requires CPR, but is now incompetent and the son request CPR be withheld.What is the right thing to do?
CORRECT ANSWER: Provide the CPR
Question 9: A resident asks to see his chart. The doctor
tells the nurse not to allow the resident access to the chart.What do you do?
CORRECT ANSWER: Tell the doctor the law gives the
resident the right to view the medical records
Question 10: Medical records belong to:
CORRECT ANSWER: Facility
Question 11: When a resident passes away, the personal
funds deposited with the facility must be given to the resident's estate with a final accounting of the funds
within:
CORRECT ANSWER: 30 days
- | Page
Question 12: The suffix "algia" refers to:
CORRECT ANSWER: Pain
Question 13: Physical restraints must be removed:
CORRECT ANSWER: Every two hours
Question 14: Depression is one of many psychological
changes related to the aging process. Others include the
following except for:
CORRECT ANSWER: Hearing loss
Question 15: "Nosocomal" refers to
CORRECT ANSWER: Infection occurring inside the
facility (institutionalized)
Question 17: A capital budget is mostly about: