FCCN LEVEL 1 EXAM WITH COMPLE TE

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FCCN LEVEL 1 EXAM WITH COMPLE TE

SOLUTIONS.

Question 1: minimum urine output for adult

CORRECT ANSWER : 0.5mL/kg/hr

Question 2: ADH (antidiuretic hormone)

CORRECT ANSWER : - water retainer - vasoconstrictor (also

called Vasopressin) - produced by hypothalamus - store and released from posterior pituitary

Question 3: ADH pathway

CORRECT ANSWER : - hypothalamus senses low blood

volumed and increased serum osmolality - signal pituitary to release ADH - ADH causes kidney to retain water - water retention increases blood volume and decreases serum osmolality

Question 4: ANP (atrial natriuretic peptide)

  • | Page

CORRECT ANSWER : - cardiac hormone stored in atria -

released when atrial pressure increases *works opposite of RAAS by decreasing BP and reducing intravascular volume - important diagnostic marker in CHF

Question 5: hydrostatic pressure

CORRECT ANSWER : - forces fluids and solutes through the

capillary wall and into the tissue spaces

Question 6: colloid osmotic pressure

CORRECT ANSWER : - pulling force of albumin in the

intravascular spaces - pull fluid into vasculature

Question 7: maintenance fluid therapy

CORRECT ANSWER : - replaces normal ongoing losses of

water and electrolytes (urine, sweat, respiration, stool)

  • | Page

Question 8: replacement therapy

CORRECT ANSWER : - corrects any existing water and or

electrolyte deficits

Question 9: isotonic fluids

CORRECT ANSWER : - tonicity equal to plasma in the body -

no fluid shifts because the solutions are equally concentrated -

LR - NS - D5W

Question 10: hypotonic fluids

CORRECT ANSWER : - lower concentration of solutes in the

vasculature than in the cell - fluid shifts into the cell to dilute the electrolytes (CELL SWELLS) - 0.45NS

Question 11: hypertonic fluid

CORRECT ANSWER : - higher concentration of solutes in the

vasculature than in the cell - pulls fluid out of cells and into the

  • | Page

vessels (CELL SHRINKS) - D5 .45NS - D5NS - D5LR - 3%, 7%, 23.4% NaCl

Question 12: colloids

CORRECT ANSWER : - pull fluid into bloodstream Albumin -

5% is osmotically equal to plasma - 25% draws 4 times the normal volume into the circulation

Question 13: blood

CORRECT ANSWER : - not a risk free fluid replacement - this

is liquid transplant

Question 14: third spacing

CORRECT ANSWER : - fluid is not lost from the body but the

fluid is not available for use in the intracellular or extracellular compartments (fluid is in between tissues/cells) - this patient is intravascularly dry and still needs more fluid

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

FCCN LEVEL 1 EXAM WITH COMPLE TE SOLUTIONS. Question 1: minimum urine output for adult CORRECT ANSWER : 0.5mL/kg/hr Question 2: ADH (antidiuretic hormone) CORRECT ANSWER : - water retainer - vasoco...

Get this document $30.00