F-80 EXAM QUESTIONS WITH 100

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

F-80 EXAM QUESTIONS WITH 100%

CORRECT ANSWERS

Question 1: After what date was the F-24 certificate of

Fitness not recognized?

CORRECT ANSWER: July 31, 2014

Question 2: How often must this certificate be renewed?

CORRECT ANSWER: Every 3 years

Question 3: In what types of buildings and occupancies

are coordinators of fire safety and alarm systems in homeless shelter required?

CORRECT ANSWER: Homeless shelters, one-way

voice communication systems, or occupied for more than fifteen persons for a period of more than 30 days.

Question 4: What is the certificate of occupancy?

CORRECT ANSWER: Determines the number of

occupants authorized to be in the shelter.

Question 5: Alarm Silence Switch

CORRECT ANSWER: Silences the building's audible

and visual devices after evacuation is complete while the source of the alarm is being investigated.

Question 6: Building Occupants

CORRECT ANSWER: All persons in the shelter

Question 7: Carbon Monoxide Detector

CORRECT ANSWER: Device that senses carbon

monoxide

Question 8: Central Station Company

CORRECT ANSWER: Receives alarm signals from a

protected premise and retransmits or otherwise reports such alarm signals to the FDNY

Question 9: Evacuation

CORRECT ANSWER: Emptying of a building

Question 10: Emergency Preparedness Plan

CORRECT ANSWER: Provide the information,

guidance, direction and assistance needed to protect the safety of building occupants.

Question 11: Fire Drill

CORRECT ANSWER: A training exercise

Question 12: Fire Guard

CORRECT ANSWER: Fire guards report any fire

safety violations to the Coordinator of Fire Safety and Alarm Systems in Homeless Shelters.

Question 13: Fire Triangle

CORRECT ANSWER: A fire requires fuel, oxygen,

and heat.

Question 14: Free Burning Stage of a Fire

CORRECT ANSWER: Second stage of the three stages

of a fire. The fully developed stage of a fire.

Question 15: Incipient Stage of a Fire

CORRECT ANSWER: First stage of the three stages of

a fire. The growth stage.

Question 16: In-Building Relocation Area (IBRA)

CORRECT ANSWER: A designated area in a building

to which building occupants may be relocated

Question 17: Off-Line

CORRECT ANSWER: Periods of time when CS will,

per request of building owner, not transmit fire alarm signals.

Question 18: One-Way Voice Communication

CORRECT ANSWER: Makes announcements from the

lobby to building occupants in their apartments/rooms.

Question 19: Out of Service Signage

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

F-80 EXAM QUESTIONS WITH 100% CORRECT ANSWERS Question 1: After what date was the F-24 certificate of Fitness not recognized? CORRECT ANSWER: July 31, 2014 Question 2: How often must this certifica...

Get this document $30.00