extinguisher sales Exam with Verified

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

W96/S96 FDNY Portable fire extinguisher sales Exam with Verified Answers

Question 1: The 2 company certifications which the FDNY

issues to private companies?

CORRECT ANSWER : 1) sales only 2) full service of PFE's

Question 2: What sized PFE do you not need a COF for?

(Home Use)

CORRECT ANSWER : less than 5 lbs

Question 3: All PFE's sold or leased in NYC shall meet the

following:

CORRECT ANSWER : -fire safety standards --> ANSI/UL

711 -dry chemical types --> ANSI/UL 299 -film-forming foam types --> ANSI/UL 8 -water types --> ANSI/UL 626 - halon types --> ANSI/UL 1093 -carbon dioxide types --> ANSI/UL 154 -halocarbon types --> ANSI/UL 2129

Question 4: What happens if no UL is listed and labeled on

PFE?

CORRECT ANSWER : viewed as fraudulent

Question 5: A person without a COF cannot sell a PFE

EXCEPT when

CORRECT ANSWER : under the general supervision of a

S96 holder that they are working with

Question 6: It is unlawful for a company

CORRECT ANSWER : to sell a PFE without a PFE

company certificate

Question 7: Origional application requirements of a PFE

company looking to sell:

CORRECT ANSWER : - apply for cert through Burueau of

Fire prevention @ Fire department -affidavit executed by the owner or principal of the company

Question 8: Company can get certificate to sell PFE IF

CORRECT ANSWER : the facility possesses the ability to

store PFE's

Question 9: minimum of 5 years

CORRECT ANSWER : disclose name & address of all

companies engaged in the business sale of PFe

Question 10: listing names, addresses, and COF #

CORRECT ANSWER : of all company employees who will

be selling PFE

Question 11: Proof of

CORRECT ANSWER : liability insurance

Question 12: PFE sales company term is for

CORRECT ANSWER : one year

Question 13: Maintenance of employee list

CORRECT ANSWER : every 30 days

Question 14: Facilities maintained by PFE servicing company

certification application are subject to

CORRECT ANSWER : Department inspections

Question 15: Verification of record keeping for the servicing

of each PFE includes

CORRECT ANSWER : -aerial # -date serviced -nyc fire

department COF # -extinguisher type/size -name of FDNY liscense company

Question 16: Seller of PFE must make sure

CORRECT ANSWER : Assure that fire extinguisher is fully

charged and operable

Question 17: Counterfeit tag will NOT change color

CORRECT ANSWER : As moved against light

Question 18: If PFE is countfeit

CORRECT ANSWER : Contact FDNY immediately

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

W96/S96 FDNY Portable fire extinguisher sales Exam with Verified Answers Question 1: The 2 company certifications which the FDNY issues to private companies? CORRECT ANSWER : 1) sales only 2) full ...

Get this document $30.00