Exam;Compiled information of Bahamas

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Bahamas Customs Brokerage Training Exam;Compiled information of Bahamas Customs, TARIFF, Calculations and BESW

Question 1: Why a New Customs Management Act?

CORRECT ANSWER : To meet the obligations contained in

the Economic Partnership Agreement (EPA) signed by The Bahamas in October 2008.

Question 2: A scheme to create a free trade area among

member states.

CORRECT ANSWER : Economic Partnership Agreement

(E.P.A).

Question 3: The Bahamas does not have membership with?

CORRECT ANSWER : World Trade Organization (W.T.O).

Question 4: Which agreement refers to Rules of Origin and

Preferential Tariff?

CORRECT ANSW ER: Economic Partnership Agreement

(E.P.A).

Question 5: The Bahamas has only observatory status with?

CORRECT ANSWER : World Trade Organization (W.T.O).

Question 6: Name three (3) powers of the Comptroller.

CORRECT ANSWER : (i) Responsible for the general

management and administration of the Customs authority (ii) Exercise powers and perform the duties of the Minister under the Act (iii) Prescribe rules for designating Customs controlled areas.

Question 7: Name six (6) powers of a Customs Officer.

CORRECT ANSWER: (i) Board any means of transport (ii)

Search any means of transport (iii) Detain any means of transport (iv) Questions persons within 72 hours of arrival (v) Audit or examination of business records (vi) Powers to patrol and surveillance of property

Question 8: Give the names and uses of the following forms:

C.1, C.2, C.7, C.5A, C.38, C.36

CORRECT ANSWER : C.1 - Attendance Request - An

application for the attendance of Customs Officers at any place where Customs Officers do not normally attend. C.2 - Report Inwards of Vessels C.7 - Aircraft General Declaration C.5A - Declaration of Consumable Stores On Board Aircraft C.38 - Transire C.36 - Certificate of Clearance of Vessel

Question 9: Name two (2) places the Minister designates as

Custom Places.

CORRECT ANSWER : (i) Customs Airports (ii) Customs

Ports

Question 10: Give the name and color of the flag that is flown

when ships enter The Bahamas.

CORRECT ANSWER : Quarantine Flag - Yellow

Question 11: Give the name of the form that is given to the

Customs authority to determine the health conditions of persons on board the vessel.

CORRECT ANSWER : Maritime Health Declaration

Question 12: The Customs Management Act outlines four (4)

ways goods shall be entered. Name any three.

CORRECT ANSWER : (i) C.13 - Home Consumption Entry

(ii) C.16 - Warehousing Entry (iii) C.41 - Request to Import Goods for Temporary Use or Purpose (iv) C.35 - Transshipment Entry

Question 13: The Mail Boat clears Customs in Freeport, and

had dutiable goods destined for New Providence. What is the form used to send those duty not paid goods to Nassau?

CORRECT ANSWER : C.38 - Transire

Question 14: Your client imported a shipment of TVs arriving

via Air Freight, designated for Cuba. How should those goods be entered.

CORRECT ANSWER : C.35 - Transshipment Entry

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Bahamas Customs Brokerage Training Exam;Compiled information of Bahamas Customs, TARIFF, Calculations and BESW Question 1: Why a New Customs Management Act? CORRECT ANSWER : To meet the obligations...

Get this document $30.00