Exam Questions and Answers Latest

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Florida Property & Casualty Insurance Exam Questions and Answers Latest (Verified Answers) 500+ Questions Question 1: The FAJUA is composed of:

CORRECT ANSWER : All companies licensed to write auto

insurance in Florida

Question 2: A coverage that is similar to premises and

operations coverage in the Commercial General Liability Policy covering bodily injury and property damage liability

for aviation risks is defined as:

CORRECT ANSWER : Airport and Air Meet Liability

Question 3: Homeowners HO-3 policy - severe theft loss.

Coverage A limit is $100,000. Insured losses include $25,000 furniture, clothing and other ordinary personal property plus $5,000 damage to guns and $5,000 damage to jewelry, furs.

Insured will recover:

CORRECT ANSWER : $29,000 less any deductible

Question 4: Each of the following divisions falls under The

Department of Financial Services EXCEPT?

CORRECT ANSWER : The Division of Consumer

Activities

Question 5: Which of the following provides for loss of

money and securities outside the premises in the care, custody and control of a messenger or armored car service resulting from theft, disappearance, or destruction?

CORRECT ANSWER : Outside the Premises

Question 6: What is the standard All Perils deductible in the

Commercial Property Policy?

CORRECT ANSWER : $500

Question 7: Which of the following best describes a

"Controlled" Inland Marine Form?

CORRECT ANSWER : Standard provisions form is written

according to filed rules and rates

Question 8: Under a Personal Articles Floater, which of the

following is covered as valued property?

CORRECT ANSWER : Fine Arts

Question 9: Under the Dwelling Program forms, vandalism is

not covered after the building has been vacant for how many days?

CORRECT ANSWER : 60 days

Question 10: Under a Commercial General Liability Contract,

how many days notice of cancellation must the insurer provide for non-payment of premium?

CORRECT ANSWER : 10

Question 11: Under Additional Coverages, how much applies

for loss assessments imposed by an association against the insured for damage to property caused by a peril insured against under Coverage A?

CORRECT ANSWER : $1,000

Question 12: The following are basic characteristics of a

Property or Liability Insurance Contract EXCEPT:

CORRECT ANSWER : Loss Settlement Contract

Question 13: Rob has PIP with a $1,000 deductible. He has an

auto accident causing $6,000 in medical bills. How much will his PIP pay?

CORRECT ANSWER: $4,000

  • $6,000 - $1,000 deductible = $5,000 x 80% = $4,000

Question 14: QRS Construction Company wants to provide

the local school district with a price for building a new grammar school. In order to accept the price, the school board needs a bond that would pay the difference between QRS's price and the next highest price. What kind of bond does QRS need to provide to the school district?

CORRECT ANSWER : Bid bond

  • The Bid Bond is required to accompany a bid for a contract
  • which will require that the successful bidder furnish further bond if awarded the job. The guarantee is that if the bid is

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Florida Property & Casualty Insurance Exam Questions and Answers Latest (Verified Answers) 500+ Questions Question 1: The FAJUA is composed of: CORRECT ANSWER : All companies licensed to write auto...

Get this document $30.00