Esthetics State Board Exam California Graded A
Question 1: What type of bacteria is in the pulse of
blemishes
CORRECT ANSWER: Staphlococcus
Question 2: How are the cells from the epidermis
nourished
CORRECT ANSWER: Blood and Lymph Vessels
Question 3: What direction do you remove cleanser from
a man's face
CORRECT ANSWER: Downwards
Question 4: What massage technique do you use to
spread moisturizer
CORRECT ANSWER: Effleurage
Question 5: What is the role of silicone in a product
CORRECT ANSWER: Prevents water from escaping
the skin
Question 6: How does titanium dioxide work to protect
from the sun
CORRECT ANSWER: It reflects light
Question 7: What causes the most allergic reactions
CORRECT ANSWER: Fragrance
Question 8: Where is the adipose tissue found
CORRECT ANSWER: Subcutaneous Layer
Question 9: They help protect the body from infection
CORRECT ANSWER: Langerhans Cells
Question 10: The layer located below the stratum
lucidum
CORRECT ANSWER: Stratum Granulosum
Question 11: Natural aging
CORRECT ANSWER: Intrinsic
Question 12: Aging caused by the sun alcohol smoking
CORRECT ANSWER: Extrinsic
Question 13: A group of boils
CORRECT ANSWER: Carbuncle
Question 14: The ethnicity that age is the least
CORRECT ANSWER: Black
Question 15: Muscle that connects the shoulder to the
chin
CORRECT ANSWER: Platysma
Question 16: Eyelash hair
CORRECT ANSWER: Cilia
Question 17: Helps to set the foundation
CORRECT ANSWER: Powder
Question 18: The client holds this electrode during
disincrustation
CORRECT ANSWER: Cathode
Question 19: Hyperpigmentation is likely to occur on
predispose skin during this treatment