ENPC Study Guide With Complete And Rated 100

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ENPC Study Guide With Complete And Rated 100% Correct Solutions

Question 1: An unresponsive 2-year-old child was found by his

mother with a bottle labeled "Elavil 50 mg" by his side. Which piece of information is important to obtain from his mother?

CORRECT ANSWER : C. The number of pills left in the bottle.

Question 2: A nurse providing crisis intervention to the family

of a seriously ill child can best keep the family informed of the

child's condition by:

CORRECT ANSWER : D. Appointing one staff member to

communicate with them.

Question 3: A 16-month-old child was an unrestrained front seat

passenger in a motor vehicle crash. The chest x-ray reveals multiple rib fractures. These findings suggest what type of injury?

CORRECT ANSWER : B. Significant underlying injury.

Question 4: Which piece of information is most important to

know prior to transferring a patient to another facility?

  • | Page

CORRECT ANSWER : C. Confirmation of acceptance from the

receiving hospital.

Question 5: A 10-year-old child who was struck by a car has a

distended, tense abdomen. The child's heart rate is 144 beats/minute, respirations 24 breaths/minute, and blood pressure 120/80 mm Hg. Capillary refill is more than 3 seconds, and skin

is pale and cool. The patient's signs and symptoms suggest:

CORRECT ANSWER: C. Hypovolemic shock.

Question 6: A school-aged child is about to receive stitches. To

evaluate his understanding of the procedure, you tell him:

CORRECT ANSWER : A. "Young people your age have

questions about getting stitches. What are your questions?"

Question 7: What is the preferred site for intraosseous access in

the infant?

CORRECT ANSWER : D. Anteromedial tibia

Question 8: An important consideration in the assessment of

pain for an adolescent patient is that they:

  • | Page

CORRECT ANSWER : A. May deny or minimize their pain

when friends visit for fear of losing control.

Question 9: An 8-month-old infant with pneumonia has severe

intercostal and substernal retractions, weak muscle tone, lethargy, and gray skin color. The infant's condition does not improve after bag-mask ventilation. The next step in treatment is

most likely to be:

CORRECT ANSWER : C. Rapid sequence intubation.

Question 10: Which combination of medications is best to have

prepared for a pediatric resuscitation?

CORRECT ANSWER : B. Epinephrine and glucose.

Question 11: A 20-day-old infant has a 1-week history of not

eating well. The infant has a weak cry and is jittery. Which laboratory test is indicated?

CORRECT ANSWER : B. Finger-stick glucose.

Question 12: Which intervention should be performed next if

tactile stimulation, positioning, drying, and blow-by oxygen administration do not increase a newborn's heart rate?

  • | Page

CORRECT ANSWER : D. Bag-mask ventilation.

Question 13: A 10-kg child has deep partial-thickness burns

over 35% of the total body surface area. Which evaluation parameter indicates that fluid resuscitation is adequate?

CORRECT ANSWER : D. Urine output of 11 ml/hour.

Question 14: A 7-year-old female sustains a minor head injury

and did not lose consciousness. She does not respond to commands and groans in response to questions. Which action will quickly determine if her behavior indicates a serious head injury?

CORRECT ANSWER : D. Ask the parents if her behavior is

unusual.

Question 15: An 8-month-old child presents with purpura,

irritability, and a rectal temperature of 39.4°C (102.9°F). An

intervention of high priority is:

CORRECT ANSWER : B. Monitoring for signs and symptoms

of increased intracranial pressure (ICP).

Question 16: The Pediatric Assessment Triangle is used to:

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

ENPC Study Guide With Complete And Rated 100% Correct Solutions Question 1: An unresponsive 2-year-old child was found by his mother with a bottle labeled "Elavil 50 mg" by his side. Which piece of...

Get this document $30.00