ENPC Pre-Course Study Guide Latest Actual

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ENPC Pre-Course Study Guide ( Latest) Actual Questions and Answers 100% Correct

Question 1: What are the most common pediatric presentations

where you work?

CORRECT ANSWER : RSV, pneumonia, diarrhea, malnutrition,

appendicitis, sports injuries, car accidents, self harm risk, epilepsy

Question 2: What health promotion initiatives are needed in

your area?

CORRECT ANSWER : HEADS-ED screening tool, Nutrition,

Activity, Home safety, Personal safety, Health safety, Physical activity

Question 3: How can health promotion and injury prevention

topics be incorporated into routine assessment and care of pediatric patients in the ED?CORRECT ANSWER : Pediatric Readiness, 7 areas include: administration and coordination of pediatric care in the ED, competencies, quality improvement, policies, protocols, medication safety, support services, equipment and supplies

  • | Page

Question 4: How do you incorporate patient and family centered

care concepts into pediatric patients?CORRECT ANSWER : PFCC, Core concepts include: Dignity and respect, information sharing, participation, collaboration

Question 5: Does your facility have a pediatric emergency care

coordinator?

CORRECT ANSWER : Yes

Question 6: What opportunities exist at your facility to improve

pediatric readiness and care for pediatric patients?

CORRECT ANSWER : Pediatric trauma, Pediatric facility

recognition programs, Prehospital Pediatric readiness project

Question 7: Does your facility receive children needing higher

level of care, or does your facility typically transfer children requiring higher level of care? Are there formal agreements in place?

CORRECT ANSWER: Children that need higher level of care

are transferred to PICU. A set of vital signs and transfer form must be completed.

  • | Page

Question 8: In most cases, consent for minors must be obtained

by a parent or legal guardian. Are there any exceptions to this rule in your state? What is the policy for obtaining consent?

CORRECT ANSWER : Emancipated Minors can consent

without a parent or legal guardian in the following cases:

Contraception, Emancipation, Marital status, Minor has a child, Military service, Pregnant, Prenatal care, Sexual health, Substance abuse

Question 9: How can understanding stages of development help

you when caring for peds patients of various ages?

CORRECT ANSWER : Piagets Cognitive Development,

Eriksons Psychosocial Development

Question 10: What are some signs of pain that can be observed

in children who are nonverbal?

CORRECT ANSWER : FLACC, NIPS, Wong Baker FACES

Question 11: Why is it important to incorporate caregivers in the

assessment and care for pediatric patients?

CORRECT ANSWER : Familiarity, family diversity, consent

  • | Page

Question 12: Where does your facility keep ped sized

equipment?

CORRECT ANSWER : Supply rooms in ED

Question 13: What options are available at your facility to

manage procedural pain?

CORRECT ANSWER : Nonpharmacologic and pharmacologic

interventions

Question 14: How comfortable are you caring for peds patients

today?

CORRECT ANSWER : Comfort levels vary by individual

experience, but ongoing training and exposure to pediatric cases increase confidence over time.

Question 15: What do you hope to learn in this course?

CORRECT ANSWER : Improved skills in pediatric assessment,

emergency management, family communication, and recognition of critical conditions.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

ENPC Pre-Course Study Guide ( Latest) Actual Questions and Answers 100% Correct Question 1: What are the most common pediatric presentations where you work? CORRECT ANSWER : RSV, pneumonia, diarrhe...

Get this document $30.00