EMT FISDAP Trauma Exam Latest Questions with

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

EMT FISDAP Trauma Exam Latest Questions with verified Answers.

Question 1: 53 yo F hit by car. Unresponsive w/ deformity to the

left femur and pelvic instability. Diminished lung sounds on L side. You should?

CORRECT ANSWER : Immobilize long backboard

Question 2: 28 yo M, blunt trauma to R anterior chest. Pale,

cool, diaphoretic and responsive to verbal. R 38 and shallow with paradoxical movement. What should you do?

CORRECT ANSWER : 02 with positive pressure ventilations

Question 3: What is the most likely cause of periorbital

echymosis?

CORRECT ANSWER : Basilar skull fracture

Question 4: 30 yo M shot in mid thigh. Bleeding continues after

partner applies direct pressure. You should?

CORRECT ANSWER : Tourniquet

Question 5: 28 yo PT driver motorcycle traveling 45 mph hit

parked car. Not wearing a helmet. Supine with copious amount

  • | Page

of blood around face. Gurgling and R 4 per min. ANOTHER most appropriate action?

CORRECT ANSWER : Jaw thrust without head tilt

Question 6: M fell while water skiing. Unconscious. Suspect?

CORRECT ANSWER : Head and spine injury

Question 7: Appropriate care for amputated extremity?

CORRECT ANSWER : Wrap in dry gauze, seal in plastic bag,

and place in cool water

Question 8: 28 yo pt driving motorcycle traveling 45 mph hit

parked car. Not wearing a helmet. Supine with copious amount of blood around face. Gurgling and R 4 per min. Most appropriate?

CORRECT ANSWER : Control bleeding

Question 9: 18 yo M holding right shin after sports related

injury. Deformity and swelling; pedal pulse present. You should?

CORRECT ANSWER : Apply board splint in position found

  • | Page

Question 10: Pedestrian hit by car. Pale, cool, and diaphoretic.

Oriented to name only and has difficulty breathing. BP 80/40, P 120, R 28 and shallow. 90% SP02. You should?

CORRECT ANSWER : BVM

Question 11: 81 yo F healthcare facility fell out of bed. Nurse

suspects hip fracture. Which medication should concern you the most?

CORRECT ANSWER : Coumadin

Question 12: You are treating a patient with agonal respirations

and gunshot wound to the chest. You notice an open skull fracture leaking brain matter. There is no radial pulse, you should?

CORRECT ANSWER : Assess a carotid pulse and assist

ventilations

Question 13: A 45 year old male fell asleep outside while doing

yard work. His face and lower legs are bright red with blisters and painful on examination. You should suspect

  • | Page

CORRECT ANSWER : Both superficial and partial thickness

burns

Question 14: A 35 year old patient has fallen and has a

deformed right lower leg. The distal extremity is pulseless and the skin is cool and cyanotic. You should

CORRECT ANSWER : Realign the injured extremity

Question 15: You arrive on scene of a car crash. The driver is

alert and complaining of severe chest and abdominal pain. His radial is weak and rapid. Skin is cool, pale, and moist. The patient has a history of cardiac problems. You should?

CORRECT ANSWER : Rapidly extricate onto a long spinal

board and transport

Question 16: 47 male shot in back has cool and clammy skin

with arm weakness. BP 130/90, P 76, R 24. You should suspect

CORRECT ANSWER : Spinal cord injury

Question 17: Injury that is most likely to require routine

assessment and transport

CORRECT ANSWER : Deformed Wrist Injury

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

EMT FISDAP Trauma Exam Latest Questions with verified Answers. Question 1: 53 yo F hit by car. Unresponsive w/ deformity to the left femur and pelvic instability. Diminished lung sounds on L side. ...

Get this document $30.00