EDF QUESTIONS AND ANSWERS GOOD LUCK

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

EDF QUESTIONS AND ANSWERS GOOD LUCK

Question 1: The caller is trapped in a building fire. You are

providing instructions from Panel 2b on Protocol B: Building

Evacuation and Health/Life Safety. The caller responds that there are no exterior windows (that lead to the outside) in the room. What is the next PAI you should provide?

CORRECT ANSWER : "Hold your hand against any interior

wall that leads to another room."

Question 2: Upon recognizing a fireground communication

breakdown, the EFD should:

CORRECT ANSWER : intervene to ensure the correct message

is received.

Question 3: The caller reports a strong fuel smell inside a local

grocery store, but that she does not see a spill. After completing Key Questioning and initiating dispatch, which set of PDIs would be most appropriate to provide?

CORRECT ANSWER : a, c, d, e, and g

Question 4: The caller reports that a carbon monoxide alarm is

going off at an INDUSTRIAL building where he works. He

  • | Page

later reports that no one is sick. What is the most appropriate Determinant Code?

CORRECT ANSWER : 52-C-3C

Question 5: An incident involving a person needing rescue and

emergency medical treatment is a fire incident until the person has been rescued.

CORRECT ANSWER : true

Question 6: What is the most appropriate Chief Complaint

Protocol to use when a caller reports that a small mudslide has just occurred in his urban subdivision?

CORRECT ANSWER : Protocol 54 confined space/structure

collapse

Question 7: The caller reports that a factory worker's whole arm

is currently trapped in a conveyer belt system. No hazardous materials are involved. What is the most appropriate Determinant Code?

CORRECT ANSWER : 58-D-1

  • | Page

Question 8: A case should be coded as a REPORTED

BUILDING/STRUCTURE FIRE when, during Case Entry, the

caller spontaneously reports:

CORRECT ANSWER : visible flames, smoke, or fire in or

coming from a building or structure.

Question 9: Select the best definition for "repetitive persistence"

from the following list.

CORRECT ANSWER : a calming technique in which the call

taker repeats a phrase verbatim using a firm but caring tone. The phrase should include both an action and a reason for the action.

Question 10: According to Protocol B: Building Evacuation and Health/Life Safety, what should the caller who is trapped two stories up do after breaking a window and clearing out the glass?

CORRECT ANSWER : Exit the window by going out feet first

and then hanging down as far as s/he can before letting go.

Question 11: What is most appropriate Chief Complaint

Protocol to use when the caller reports a vehicle fire that is the result of a motor vehicle collision?

  • | Page

CORRECT ANSWER : 77: Motor Vehicle Collision

Question 12: The International Academy of Emergency Fire

Dispatch considers the first Incident Commander to be:

CORRECT ANSWER : the EFD handling the call.

Question 13: A suspect caller reports that he has planted a bomb

at a hospital. The bomb is set to explode in less than 30 minutes, but the caller will give you no more information. What is the most appropriate Determinant Code?

CORRECT ANSWER : 76-C-1H

Question 14: What is the most appropriate Chief Complaint

Protocol to use when the caller reports that he smells an odor of gasoline outside near the airport?CORRECT ANSWER : 59: Fuel Spill/Fuel Odor

Question 15: Incident Command System (ICS) operates on the

foundation of which two key principles?

CORRECT ANSWER : standardized organizational structure

and span of control

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

EDF QUESTIONS AND ANSWERS GOOD LUCK Question 1: The caller is trapped in a building fire. You are providing instructions from Panel 2b on Protocol B: Building Evacuation and Health/Life Safety. The...

Get this document $30.00