- | Page
EC-6 EXAM NEWEST 2025 ACTUAL EXAM
COMPLETE 200 QUESTIONS AND CORRECT
DETAILED ANSWERS (VERI FIED ANSWERS)
|ALREADY GRADED A+||BRAND NEW
VERSION!!
Question 1: Mr. Batista's sixth-grade class has been studying
volcanoes. He designs the following activity for the class, which includes a number of English learners. Paragraph-Building Activity. After participating in this activity, all of the students review the chapter in their science text about volcanoes. The paragraph-building activity designed by Mr. Batista is likely to promote English learners' reading development primarily by helping them -
Correct answer: Transfer skills from oral language to written
language
Question 2: Mr. Batista's sixth-grade class has been studying
volcanoes. He designs the following activity for the class, which includes a number of English learners. Paragraph-Building Activity. Which of the following best describes one important way in which this activity is likely to benefit English learners?
- | Page
Correct answer: Discussing and writing about a content-area
topic supports English learners' reading of related texts by reinforcing key vocabulary, language structures, and schemata.
Question 3: Mr. Brogna knows that it is important for his
students to work on their delivery skills while rehearsing their speeches. During rehearsal, he tells the students to work on the physical aspects of their delivery which support communication including - volume, pitch, speaking rate, stress. Of the following, which would be the best strategy to use in order to emphasize the physical aspects of speech delivery?
Correct answer: Place students with a partner and then have
each student record his/her speech into a tape recorder. Students then work together with a partner to provide feedback on each other's delivery skills.
Question 4: A middle school teacher wants to increase students'
reading comprehension skills through oral language activities.Which of the following activities is best suited for this purpose?
- | Page
Correct answer: Students watch a variety of television
commercials, then discuss the commercials' use of selling, convincing, and propaganda in groups.
Question 5: Mrs. Clariton is working with her first-grade
students on recognizing phonemes. She is presenting them with various words and asking them to count the phonemes in them.Of the following words, which one has four phonemes?
Correct answer: Little
Question 6: Another activity Mrs. Clarinton has planned is to
have students attempt to spell various words given to them orally and then to analyze the spelling results of each student.Which end-result will this activity most likely assist Mrs.Clarinton to measure for her students?
Correct answer: Phonics skills
Question 7: A first-grade teacher is trying to get her students to
recognize the sound made by the letter /b/. Which of the following activities is most likely to accomplish that?
- | Page
Correct answer: Have students clap every time they hear the
sound of the letter "b" in a story the teacher reads to them.
Question 8: A kindergarten teacher has several students who
need to improve basic phonemic awareness skills. The teacher conferences with parents on ways to help these students at home. Which one of the following activities would the teacher most likely recommend?
Correct answer: Play rhyming and sound games.
Question 9: Use the conversation below, between a kindergarten
teacher and a student, to answer the question that follows.
Teacher: What is this a picture of? [The teacher displays a
picture of a boat.] Student: A boat? Teacher: A boat, that's right.
Now, let's say the word boat together very slowly: /b/.../o/.../t/.
[The student pronounces the word with the teacher.] Teacher:
How many sounds do you hear? /b/.../o/.../t/... [The teacher slowly repeats the word.] Student: Three? Teacher: That's right, three. Now I'd like for you to do this for some more words. This assessment would be an appropriate way to test the student's