DYNAMICS RUTGERS EXA M WITH

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

DYNAMICS RUTGERS EXA M WITH

CORRECT ANSWERS

Question 1: prehistoric times: 8000 BC-3000 BC small spread of disease due to small communities, NOMADIC lifestyles

CORRECT ANSWER: small spread of disease due to

small communities, NOMADIC lifestyles

Question 2: Greek Medicine

-observed human body and effects of disease -believed illness=natural causes -diet & exercise to prevent disease -Hippocrates (father of western medicine)

CORRECT ANSWER: -observed human body and

effects of disease -believed illness=natural causes -diet & exercise to prevent disease -Hippocrates (father of western medicine)

Question 3: greek medicine: the 4 humors

CORRECT ANSWER: blood, phlegm, black bile,

yellow bile

Question 4: prognosis

CORRECT ANSWER: likely outcome for disease

Question 5: Roman Medicine

-Beginning of public health -developed sewage (sanitation system) -first hospitals for soldiers -environment caused illness

CORRECT ANSWER: -Beginning of public health

-developed sewage (sanitation system) -first hospitals for soldiers

-environment caused illness

Question 6: Florence Nightingale

CORRECT ANSWER: founder of modern nursing and

a reformer of hospital sanitation methods

Question 7: Edward Jenner

CORRECT ANSWER: Developed a vaccine for

smallpox

Question 8: chiropractor

CORRECT ANSWER: specializes in the manipulative

treatment of disorders originating from misalignment of the spine

Question 9: primary care provider

CORRECT ANSWER: A HEALTH CARE

PROVIDER WHO PROVIDES CHECKUPS AND

GENERAL CARE:

Question 10: anyone who can prescribe medicine is...

CORRECT ANSWER: a primary care provider

Question 11: general practitioner

CORRECT ANSWER: a physician who diagnoses and

treats a variety of common health problems

Question 12: what device is used for blood pressure?

CORRECT ANSWER: sphygmomanometer

Question 13: independent living

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

DYNAMICS RUTGERS EXA M WITH CORRECT ANSWERS Question 1: prehistoric times: 8000 BC-3000 BC small spread of disease due to small communities, NOMADIC lifestyles CORRECT ANSWER: small spread of disea...

Get this document $30.00