Dubai RERA Broker Exam Questions

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Dubai RERA Broker Exam Questions and 100% Correct Answers (Recently Updated) (Download to get Certified)

Question 1: Which law applies to Land Registration &

Ownership (Role of DLD)

CORRECT ANSWER: Law No. 7/2006

Question 2: Which law applies to Designated Areas (Freehold

vs Leasehold for non GCC)

CORRECT ANSWER: Regulation No. 3 of 2006

Question 3: Which law applies to Regulation of Real Estate

Brokers

CORRECT ANSWER: Law No. 85/2006

Question 4: Which law applies to Establishment of RERA

CORRECT ANSWER: Law No. 16/2007

Question 5: Which law applies to Escrow Accounts

CORRECT ANSWER: Law No. 8/2007

Question 6: Which law applies to Tenancy Law

CORRECT ANSWER: Law No. 26/2007

Law No. 33/2008 (amendment)

Question 7: Which law applies to Jointly Owned Property

("JOPs")

CORRECT ANSWER: Law No. 27/2007

Question 8: Which laws applies to Interim Pre-Title Register

CORRECT ANSWER: Law No. 13/2008

Law No. 9/2009 Decree No. 6/2010

Question 9: Which law applies to Mortgage Law

CORRECT ANSWER: Law No. 14/2008

Question 10: Which laws applies to Rentals Increases /

Decreases

CORRECT ANSWER: Decree No. 1/2009

Decree No. 2/2001

Question 11: What does a transaction that is concluded

contrary to Law 7 of 2006 result in?

CORRECT ANSWER: A Breach of the Criminal Code,

which could lead to prosecution and professional sanctions.

Question 12: Structure of the Dubai Real Estate Legal System

CORRECT ANSWER: 1. Institutions

  • Registries
  • Laws

Question 13: Real Property Register

CORRECT ANSWER: "A set of documents held in written or

electronic format in the electronic register at the Department, which point out the description and location of Real Property and the rights attached hereto".

Question 14: Sale of an off-plan unit must be registered...

CORRECT ANSWER: ...in the Interim Real Estate Register

Question 15: Project Registration with RERA includes

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Dubai RERA Broker Exam Questions and 100% Correct Answers (Recently Updated) (Download to get Certified) Question 1: Which law applies to Land Registration & Ownership (Role of DLD) CORRECT ANSWER:...

Get this document $30.00