Drivers License Theoretical Practice Quiz Guyana

Study Guides Aug 15, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Drivers License Theoretical Practice Quiz Guyana Questions With Complete Solutions

Question 1: In Guyana what is the lighting time for vehicles

being driven on the road during the month of December?

  • 7:00 p.m. to 6:30 a.m.
  • 5:45 p.m. to 6:30 a.m.
  • 6:15 p.m. to 5:30 a.m.
  • 5:45 p.m. to 5:30 a.m.

CORRECT ANSWER : d

Question 2: What is the penalty for drivers who have been

convicted for two consecutive offences when driving under the influence of alcohol?

a) You will lose your license for good

b) You will be fined $7,500

c) You will be fired $5,000

d) You will lose your license for one year

CORRECT ANSWER : d

Question 3: As a learner driver what is your speed limit if you

are driving on the Soesdyke/Linden highway?

  • | Page
  • 100 km/h
  • 43 km/h
  • 23 km/h
  • 48 km/h

CORRECT ANSWER : a

Question 4: At what age can a person acquire a license to drive a

motor car?

  • 18 years
  • 17 years
  • 16 years
  • 21 years

CORRECT ANSWER : b

Question 5: Which of the undermentioned is not a rule of the

road?

a) All vehicles should be driven on the left-hand side of the

road.

b) When being overtaken, you must keep to the left or near side

of the road

  • | Page

c) No Vehicle shall be driven at speeds exceeding 40 mph

except on the linden highway

d) When overtaking vehicles coming in the opposite direction

should keep to the left or near side of the road

CORRECT ANSWER : c

Question 6: When driving a motor vehicle at 60 M.P.H your

following distance should be at:

  • 30 feet
  • 40 feet
  • 60 feet
  • 50 feet

CORRECT ANSWER : c

Question 7: What does flashing amber light means?

a) Stop and wait on the red

b) Stop and then proceed with caution

c) Proceed with caution

d) Continue driving, if you are so close to the stop line that

stopping would cause an accident

CORRECT ANSWER : c

  • | Page

Question 8: Which of the undermentioned is one of the

objectives of First Aid

a) Use what materials are available to deal with injuries

b) Ensure that no one suffers injury

c) To investigate reports of injuries to persons

d) To prevent the injury from getting worse

CORRECT ANSWER : d

Question 9: One aspect of First aid training is to:

a) Ensure that no one suffers injury

b) Use what materials are available to deal with injuries

c) Inform relatives of inured persons

d) To investigate reports of injuries to persons

CORRECT ANSWER : b

Question 10: The recommended grip on your steering wheel

when driving a motor vehicle:

a) Ten to two

b) Quarter to three

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 15, 2025
Description:

Drivers License Theoretical Practice Quiz Guyana Questions With Complete Solutions Question 1: In Guyana what is the lighting time for vehicles being driven on the road during the month of December...

Get this document $30.00