DOD MANDATORY CONTROLLED

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

DOD MANDATORY CONTROLLED

UNCLASSIFIED INFORMATION (CUI)

TRAINING QUESTIONS WITH

VERIFIED ANSWERS

Question 1: Who is responsible for applying CUI markings

and dissemination instruction?

  • Authorized common access card (CAC) holder
  • Authorized NIPRnet (Non-classified Internet Protocol
  • Router (IP) Network) system

  • Authorized system access administrator
  • Authorized holder of the information at the time of
  • creation - CORRECT ANSWER

CORRECT ANSWER : D. Authorized holder of the

information at the time of creation

Question 2: CUI documents must be reviewed according to

which procedures before destruction?

  • Safeguarding
  • Transmission
  • Records Management - CORRECT ANSWER
  • Marking

CORRECT ANSWER : C. Records Management

Question 3: What is CUI Basic?

  • The subset of CUI requiring DoD personnel to submit and
  • obtain information for entries into SF 86c

  • The subset of CUI in which the authorizing law,
  • regulation, or government-wide policy contains specific handling controls that it requires or permits agencies to use

  • The subset of CUI for which the law, regulations, or
  • government-side policy does not set out specific handling or dissemination controls - CORRECT ANSWER

  • The subset of CUI requiring DoD contractors to provide
  • the information needed for the completion of DD Form 254

CORRECT ANSWER : C. The subset of CUI for which the

law, regulations, or government-side policy does not set out specific handling or dissemination controls

Question 4: What is the goal of destroying CUI?

  • Make it unreadable
  • Make it indecipherable
  • Make it unrecoverable
  • All of the above - CORRECT ANSWER
  • None of the above

CORRECT ANSWER : D. All of the above

Question 5: What marking (banner and footer) acronym (at a

minimum) is required on a DoD document containing controlled unclassified information?

A. FOUO

B. IAW

  • Unclassified

D. CUI - CORRECT ANSWER

CORRECT ANSWER : D. CUI

Question 6: What level of system and network configuration

is required for CUI?

  • Advanced confidentiality
  • Enhanced confidentiality
  • Moderate confidentiality - CORRECT ANSWER
  • Basic confidentiality

CORRECT ANSWER : C. Moderate confidentiality

Question 7: Administrative, civil, or criminal sanctions may

be imposed if there is an unauthorized disclosure (UD) of CUI?

  • True - CORRECT ANSWER
  • False

CORRECT ANSWER : A. True

Question 8: It is mandatory to include a banner marking at the

top of the page to alert the user that CUI is present.

  • True - CORRECT ANSWER
  • False

CORRECT ANSWER : A. True

Question 9: What is the purpose of the ISOO CUI Registry?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

DOD MANDATORY CONTROLLED UNCLASSIFIED INFORMATION (CUI) TRAINING QUESTIONS WITH VERIFIED ANSWERS Question 1: Who is responsible for applying CUI markings and dissemination instruction? A. Authorize...

Get this document $30.00