DEOMI EXAM 1 114 QUESTIONS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

DEOMI EXAM 1 114 QUESTIONS

WITH CORRECT ANSWER 1 00%

VERIFIED

Question 1: Describe persons who are interacting with

one another in such a manner that each person influences and is influenced by each other.

CORRECT ANSWER: Group

Question 2: What is the difference between a formal and

an informal group?

CORRECT ANSWER: Formal Group = requires some

kind of organization and task. Informal Group = informally allocate roles among themselves depending on individual preferences.

Question 3: Which type of group allocates roles among

themselves depending on individual preferences, the

  • | Page

collection of roles makes a system possible, and they may undertake a task together?

CORRECT ANSWER: Informal Group

Question 4: What are commonalities among Formal and

Informal Groups?

CORRECT ANSWER: 1. Interacting Individuals. 2.

Taking on a Role. 3. Acting within an organizational system of varying degree. 4. Existence of a task.

Question 5: What are Tuckman's principles of group

development Theory?

CORRECT ANSWER: 1. Sequential. 2. Development.

  • Thematic.
  • | Page

Question 6: What are the five stages of group

development and which one is probably the most difficult?

CORRECT ANSWER: 1. Forming. 2. Storming (the

most difficult). 3. Norming. 4. Performing. 5. Adjourning.

Question 7: What are the characteristics associated with

the forming stage of group development?

CORRECT ANSWER: Initially polite and superficial as

each person seeks out similarities or common needs.

Question 8: Why is the storming stage sometimes the

most difficult stage of group development?

CORRECT ANSWER: Group members realize the task

is different and more difficult than they imagined.

  • | Page

Question 9: What are the two types of norms that are used

within groups?

CORRECT ANSWER: General & Role Specific.

Question 10: What is the difference between formal and

informal Rules?

CORRECT ANSWER: Formal are written rules and

Informal Rules do not specify absolute or self-imposed norms.

Question 11: What are the three basic needs that motivate

people according to McClelland's Needs Theory?

CORRECT ANSWER: 1. Achievement. 2. Affiliation.

  • Power.

Question 12: What are the characteristics associated with

needs based on achievement?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

DEOMI EXAM 1 114 QUESTIONS WITH CORRECT ANSWER 1 00% VERIFIED Question 1: Describe persons who are interacting with one another in such a manner that each person influences and is influenced by eac...

Get this document $30.00