DELTA SIGMA THETA PR ACTICE TEST

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

DELTA SIGMA THETA PR ACTICE TEST

Question 1: What date was Delta Sigma Theta founded?

CORRECT ANSWER: January 13, 1913

Question 2: Delta Sigma Theta is dedicated to sisterhood,

scholarship, and service.

CORRECT ANSWER: True

Question 3: Delta Sigma Theta was incorporated

February 30, 1930.

CORRECT ANSWER: True

Question 4: Where was Delta Sigma Theta founded?

CORRECT ANSWER: Howard University

Question 5: Delta Sigma Theta is a part of the

CORRECT ANSWER: National Pan-Hellenic Council

Question 6: Delta Sigma Theta only has regions in the

United States.

CORRECT ANSWER: False

Question 7: How many collegiate women founded Delta

Sigma Theta?

CORRECT ANSWER: 22

Question 8: The motto of Delta Sigma Theta is

"Intelligence is the Torch of ..."

CORRECT ANSWER: Wisdom

Question 9: Delta Sigma Theta was founded by students

who had earlier been initiated into...

CORRECT ANSWER: Alpha Kappa Alpha

Question 10: Delta Sigma Theta felt Alpha Kappa Alpha

was solely a female derivative of Alpha Phi Alpha with no individual meaning.

CORRECT ANSWER: True

Question 11: Who was named the 1st president of Delta

Sigma Theta's Alpha Chapter?

CORRECT ANSWER: Myra Davis Hemmings

Question 12: The collegiate founders sought to move

towards social activism and greater public service, rather than social activities.

CORRECT ANSWER: True

Question 13: Less than 2 months after the sorority's

founding, Delta Sigma Theta women began their political activism by participating in the historic 1913...

CORRECT ANSWER: Women's Suffrage March

Question 14: The sorority expanded with a 2nd chapter,

Beta Chapter, established at ________ February 5, 1914.

CORRECT ANSWER: Wilberforce University

Question 15: The 3rd chapter, Gamma Chapter, was

established in 1918 at the ______.

CORRECT ANSWER: University of Pennsylvania

Question 16: Delta Chapter was established April 4, 1919

at the...

CORRECT ANSWER: University of Iowa

Question 17: Epsilon Chapter was established at ______

on November 19, 1919

CORRECT ANSWER: Ohio State University

Question 18: On December 28, 1947, which expansion

program was formally adopted and copyrighted by Delta Sigma Theta?

CORRECT ANSWER: Jabberwock

Question 19: Delta Sigma Theta uses the 5-Point Thrust

as an organizing structure as it creates programs to

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

DELTA SIGMA THETA PR ACTICE TEST Question 1: What date was Delta Sigma Theta founded? CORRECT ANSWER: January 13, 1913 Question 2: Delta Sigma Theta is dedicated to sisterhood, scholarship, and ser...

Get this document $30.00