DELTA SIGMA THETA FI NAL EXAM
QUESTIONS WITH CORRE CT ANSWERS
Question 1: What date was Delta Sigma Theta founded?
- December 4, 1906
- January 13, 1913
- November 12, 1922
- September 19, 1963
CORRECT ANSWER: B. January 13, 1913
Question 2: Delta Sigma Theta is dedicated to sisterhood,
scholarship, and service.
- True
- False
CORRECT ANSWER: A. True
Question 3: Where was DST founded?
- Howard University
- Alabama State University
- Clark-Atlanta University
- Morgan State University
CORRECT ANSWER: A. Howard University
Question 4: DST is a part of the:
- National Pan-Hellenic Council
- The Philomathean Society
- The Honorable Fraternity of Ancient Freemasons
- Order of the Eastern Star
CORRECT ANSWER: A. National Pan-Hellenic
Council
Question 5: DST only has regions in the United States.
- True
- False
CORRECT ANSWER: B. False
Question 6: How many collegiate women founded DST?
- 21
- 12
- 22
- 24
CORRECT ANSWER: C. 22
Question 7: The motto of DST is "
- Wisdom
- Excellence
- Fortitude
- Education
CORRECT ANSWER: A. Wisdom
Question 8: Delta Sigma Theta felt Alpha Kappa Alpha
was solely a female derivative of Alpha Phi Alpha with no individual meaning.
- True
- False
CORRECT ANSWER: B. False
Question 9: Who was named the first president of Delta
Sigma Theta's Alpha Chapter?
- Marguerite Young Alexander
- Mamie Reddy Rose
- Madree Penn White
- Myra Davis Hemmings
CORRECT ANSWER: D. Myra Davis Hemmings
Question 10: The 22 collegiate founders sought to move
towards social activism and greater public service, rather than social activities.
- True
- False
CORRECT ANSWER: A. True
Question 11: Less than two months after the sorority's
founding, Delta Sigma Theta women began their political activism by participating in the historic 1913.
- Tea Party Movement
- Women's Suffrage March