CTCM CERTIFICATION E XAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CTCM CERTIFICATION E XAM

STUDY GUIDE QUESTION S WITH

CORRECT ANSWERS 100%

VERIFIED

Question 1: What is Contract Value?

CORRECT ANSWER: the initial value of the contract,

plus any amendments, renewals and extensions for the contract's full existence.

Question 2: A contract with an initial value of $2 million,

with three (3) optional, annual renewals of the same amount. What is the contract value?

CORRECT ANSWER: 8 Million

Question 3: What is SPD?

CORRECT ANSWER: entity that delegates purchasing

authority to state agencies for non-IT goods and services.

  • | Page

Question 4: What is Purchasing Authority?

CORRECT ANSWER: ability of an agency to purchase

goods and services using state funds

Question 5: What is Delegation of Purchasing Authority?

CORRECT ANSWER: Assigning purchasing authority

to an agency.

Question 6: What is the Statewide Contract Development

Team?

CORRECT ANSWER: Develops and administers over

250 statewide contracts representing several thousand- line items of products/services Develops Term, Managed, and TXMAS contracts Processes open market requisitions on behalf of state agencies, universities, and more than 1,600+ Texas SmartBuy members

  • | Page

Question 7: What does the Statewide Contract

Management Team assist with?

CORRECT ANSWER : Day to day contract

management Managing Term, Managed and TXMAS Contracts Contract administration Reporting requirements Vendor performance issues

Question 8: What is the Office of Vehicle & Fleet

Management?

CORRECT ANSWER: Assists state agencies in

managing their vehicle fleet

Question 9: What is the Statewide Travel Management

Program?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Manages travel expenditures,

monitors travel activity, and provides discounted travel services

Question 10: What is Statewide Mail Operations?

CORRECT ANSWER: Processes approximately 14-

17K pieces of mail per day

Question 11: What is the Historically Underutilized

Business Program (HUB)?

CORRECT ANSWER: Provides opportunities to

disadvantaged groups in an effort to remedy disparity in state procurement contracting. Women owned Minority Owned Service Disabled Businesses

Question 12: What is the subcontracting opportunity for

any procurement with an estimated contract value of $100,000 or greater?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CTCM CERTIFICATION E XAM STUDY GUIDE QUESTION S WITH CORRECT ANSWERS 100% VERIFIED Question 1: What is Contract Value? CORRECT ANSWER: the initial value of the contract, plus any amendments, renewa...

Get this document $30.00