CT DMV LEARNERS PERMIT 300

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CT DMV / LEARNER'S PERMIT 300

PRACTICE QUESTIONS W ITH

COMPLETE SOLUTIONS

Question 1: What should you do if you approach a horse

being ridden on the highway?

CORRECT ANSWER: Slow down.

Question 2: A flashing yellow traffic light means:

CORRECT ANSWER: Slow down and proceed with

caution.

Question 3: During heavy traffic, drivers are prohibited

from entering any intersection, unless there is sufficient space on the opposite side of the intersection to accommodate their vehicle without obstructing the passage of other vehicles or pedestrians. NOT doing so is referred to as...

CORRECT ANSWER: "Blocking the box."

Question 4: This road sign generally means...

  • | Page

CORRECT ANSWER: The road ahead curves to the

right, then the left.

Question 5: This road sign indicates...

CORRECT ANSWER: Crossroads.

Question 6: If your driver's license says you must wear

corrective lenses and you are stopped by a law enforcement officer while not wearing them, you may be...

CORRECT ANSWER: Issued a citation.

Question 7: A new driver's license is valid for 5-1/2 to 7

years and will expire...

CORRECT ANSWER: On the driver's birthday of the

last year.

Question 8: Know these...

CORRECT ANSWER: Signs. Some flash cards

dedicated to signs but not all.

  • | Page

Question 9: A 16- or 17-year-old driver who received

their license on or after August 1, 2008, must not operate a vehicle between the hours of ________, unless it is for certain activities.

CORRECT ANSWER: 11pm to 5am.

Question 10: When driving a vehicle, unbalanced tires

and low tire pressure can cause....

CORRECT ANSWER: Faster tire wear.

Question 11: If you fail the Blood Alcohol Content

(BAC) test, your operator's license will be suspended for at least...

CORRECT ANSWER: 45 days.

Question 12: If it feels like your tires have lost traction

with the surface of the road, you should...

  • | Page

CORRECT ANSWER: Not stop until the tires are

gripping the road again, keep steering the wheel straight and ease your foot off the gas pedal.

Question 13: Which of the following statements is true

regarding the use of a cell phone while driving for 16-17 year old drivers?

CORRECT ANSWER: Prohibited. Phone should be

kept in glove compartment.

Question 14: Which of the following statements is true

regarding the use of a cell phone while driving for adult drivers?

CORRECT ANSWER: Hands free cell phone use.

Question 15: When a road is too narrow for cars and bikes

to ride side-by-side, bicyclists should...

CORRECT ANSWER: Ride near or in the center of the

lane. Bicyclists have the right.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CT DMV / LEARNER'S PERMIT 300 PRACTICE QUESTIONS W ITH COMPLETE SOLUTIONS Question 1: What should you do if you approach a horse being ridden on the highway? CORRECT ANSWER: Slow down. Question 2: ...

Get this document $30.00