CSAM EXAM QUESTIONS - ANSWERS Question 1: What is IAITAM? CORRECT ANS...

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CSAM EXAM QUESTIONS &

ANSWERS

Question 1: What is IAITAM?

CORRECT ANSWER: International Association of

Information Technology Asset Management

Question 2: What three Key Process Areas serve as the

core foundation of the ITAM program?

CORRECT ANSWER: 1) Program Management 2)

Communication and Education Management 3) Policy Management

Question 3: What are the two ways IT Asset Management

is defined?

CORRECT ANSWER: 1) Business core competency -

serves everyone in an organization 2) Business infrastructure - entire program that includes processes, procedures, policies, roles and documentation

Question 4: What three aspects does ITAM manage?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Financial, Contractual, and

Inventory

Question 5: What is Program Management?

CORRECT ANSWER: set of processes required to build,

maintain and monitor the ITAM core competency

Question 6: What is the main purpose of an ITAM

program?CORRECT ANSWER: To capture: - the mission - what the program does/its value - strategies and objectives - defines the roadmap which supports the mission - measurements - feedback to determine the effectiveness of ITAM program - prioritization

Question 7: What is the secondary purpose of an ITAM

program?

CORRECT ANSWER: to market the value of ITAM

through informing and gathering cooperation

  • | Page

Question 8: What are two main characteristics of ITAM

as a program?

CORRECT ANSWER: PERMANENT - not going away

Process-centric

Question 9: What are policies?

CORRECT ANSWER: WHAT needs to be accomplished

WHO the audience WHY a policy is important - the path of action determined as mandatory

Question 10: What are procedures?

CORRECT ANSWER: HOW a task should be performed

Question 11: Three goals of policy management

CORRECT ANSWER: 1) Effective implementation,

including awareness 2) Uniform enforcement of policies 3) Periodic review and update of policies to maintain relevance

Question 12: What is a needs analysis?

  • | Page

CORRECT ANSWER: ensuring that team member goals

are validated or contrasted against organizational requirements

Question 13: Policy creation and validation

CORRECT ANSWER: Team is responsible for making

sure the policy fits the needs of the organization through validating the policy internally

Question 14: Policy management - gaining support

CORRECT ANSWER: HR and legal departments must

enforce the policy and executive management must support the policy for it to succeed

Question 15: Policy management - review and update

policy

CORRECT ANSWER: a policy must be reviewed 2

months after implemented, and if it requires adjustment, it must be re-evaluated 2 months later again

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

CSAM EXAM QUESTIONS & ANSWERS Question 1: What is IAITAM? CORRECT ANSWER: International Association of Information Technology Asset Management Question 2: What three Key Process Areas serve as the ...

Get this document $30.00