- | Page
Crossfit level 1 certification Practice Questionsn with Approved Answers | Latest
Question 1: Define CrossFit
CORRECT ANSWER : constantly varied functional movement
executed at high intensity.
Question 2: Characteristics of Functional Movements: CORRECT ANSWER : 1. Natural 2. UMRP: Universal motor
recruitment pattern. (found everywhere) 3. Essential: for quality
of life, living independently, to do everyday things. 4. Safe 5.Compound yet irreducible (mutiple joints) 6. Core to extremity.
Question 3: Define and Calculate Work:
CORRECT ANSWER : The ability to perform real physical
work as measured by; force x distance
Question 4: Define and Calculate Power:
CORRECT ANSWER : The time rate of doing work; intensity;
force x distance./time
Question 5: Functional Movements;
- | Page
CORRECT ANSWER : large loads-- force long distances--
distance(or reps) quickly--time
Question 6: Intensity
CORRECT ANSWER : Power; is the independent variable most
commonly associated with maximizing the rate or return . The greater/higher the intensity the better the results.
Question 7: Most important characteristic of functional
movements
CORRECT ANSWER : Their capacity to move large loads over
a long distances, quickly.
Question 8: Crossfit Methodology
CORRECT ANSWER : Safety, efficacy and efficiency most
important facets to elevate fitness can be supported by measurable, observable and repeatable data. "Evidence based"
Question 9: Constantly Varied:
CORRECT ANSWER : Exsposure to a program that is broad
general and inclusive. Factors to vary: 1. loads 2. distance 3.
- | Page
time 4 equipment. Being prepared for the unknown and unknowable.
Question 10: What is GPP and it's definition: CORRECT ANSWER : General Physical Preparedness: Being prepared to run and weightlift better than someone who only
runs or only weightlift. Ex: broad, general and inclusive and
variance creates this general condition which prepares you for the unknown.
Question 11: Failing at the margins of your experience relating
to variance in CF
CORRECT ANSWER : Constant variance prepares you at your
margins of experience to prevent failure at margins of experience
Question 12: Specialization vs CrossFit
CORRECT ANSWER : Specialization in one sport and being
great in one activity only vs Crossfit that will make you good in all activities.
- | Page
Question 13: Crossfit definition of fitness and health and their
relationship
CORRECT ANSWER : Fitness is work capacity across broad
time and modal domains. and health is work capacity across broad time and modal.domains throughout your life.
Question 14: What are Crossfits Four -4- Models for evaluating
and guiding fitness:
CORRECT ANSWER : 1. The 10 General Physical Skills 2. The
Hopper 3. The Metabolic Pathways 4. Sickness and Wellness Continuum And to be considered fit is to be good at all 4 modals of fitness.
Question 15: Define The 10 Physical Skills
CORRECT ANSWER : You are as fit as you are competent in
each of these 10 Skills: 1. Cardiovascular/Respiratory
Endurance (gather, process and deliver oxygen) 2. Stamina (process, deliver, store and utilize energy) 3. Strength (muscular unit, apply force) 4. Flexibility (maximize ROM of a joint) 5.Power(applying maximum force in minimum time) 6. Speed (minimize time cycle of a repeated movement) 7. Coordination (combine several patterns into a singular movement) 8. Agility (minimizing transition time) 9. Balance (control the body center