CRCR Test Review Exam Questions and

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

CRCR Test Review Exam Questions and Answers (Verified Answers)

Question 1: Which of the following statements are true of

HFMA's Patient Financial Communications Best Practices?

CORRECT ANSWER : The best practices were developed

specifically to help patients understand the cost of services, their individual insurance benefits, and their responsibility for balances after insurance, if any.

Question 2: The patient experience includes all of the

following except:

CORRECT ANSWER : The average number of positive

mentions received by the health system or practice and the public comments refuting unfriendly posts on social media sites.

Question 3: Corporate compliance programs play an

important role in protecting the integrity of operations and ensuring compliance with federal and state requirements. The

Code of Conduct is:

CORRECT ANSWER : All of the above.

Question 4: Specific to Medicare fee-for-service patients,

which of the following payers have always been liable for payment?

CORRECT ANSWER : Public health service programs,

Federal grant programs, veteran affairs programs, black lung program services and work-related injuries and accidents (workers' compensation claims).

Question 5: Provider policies and procedures should be in

place to reduce the risk of ethics violations. Examples of

ethics violations include:

CORRECT ANSWER : a. All of the above.

Question 6: The pre-registration record is activated during

CORRECT ANSWER : time-of-service activities.

Question 7: Providers are now being reimbursed with a focus

on the value of the services provided, rather than volume, which requires collaboration among providers. What is the

intended outcome of collaborations made through an ACO delivery system for a population of patients?

CORRECT ANSWER : To eliminate duplicate services,

prevent medical errors and ensure appropriateness of care.

Question 8: Historically, revenue cycle has dealt with

contractual adjustments, bad debt and charity deductions from gross revenue. Although deductions continue to exist, the definition of net revenue has been modified through the implementation of ASC 606. Developed by the Financial Accounting Standards Board (FASB), this change became effective in 2018. What is the new terminology now employed in the calculation of net patient service revenues?

CORRECT ANSWER : Explicit price concessions and

implicit price concessions.

Question 9: Key performance indicators set standards for A/R

and provide a method for measuring the control and collection of A/R. What are the two KPIs used to monitor performance related to the production and submission of claims to third party payers and patients (self-pay)?

CORRECT ANSWER : Elapsed days from discharge to final

bill and elapsed days from final bill to claim/bill submission.

Question 10: Consents are signed as part of the post service

process.

CORRECT ANSWER : False

Question 11: Patient service costs are calculated in the pre-

service process for scheduled patients.

CORRECT ANSWER : True

Question 12: The patient is scheduled and registered for

service is a time-of-service activity.

CORRECT ANSWER : False

Question 13: The patient account is monitored for payment is

a time-of-service activity.

CORRECT ANSWER : False

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CRCR Test Review Exam Questions and Answers (Verified Answers) Question 1: Which of the following statements are true of HFMA's Patient Financial Communications Best Practices? CORRECT ANSWER : The...

Get this document $30.00