CPI Certification Test Questions With

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CPI Certification Test Questions With Correct Answers |Verified

Question 1: 4 Behavior Levels

CORRECT ANSWER: 1. Anxiety

  • Defensive
  • Acting Out Person
  • Tension Reduction

Question 2: Staff Attitude and Approach to Anxiety

CORRECT ANSWER: Be Supportive

an emphatic non-judgemental attempt to alleviate anxiety

Question 3: Staff Attitude and Approach to Defensive

CORRECT ANSWER: directive-attempt to control the

situation and begin to set limits

Question 4: Staff Attitude and Approach Acting Out

Person

  • | Page

CORRECT ANSWER: non-violent physical crisis

intervention

Question 5: Staff Attitudes for Tension Reduction

CORRECT ANSWER: therapeutic rapport decrease in

energy regaining of rationality

Question 6: integrated Experience

CORRECT ANSWER: we can set the tone for whether or

not the behavior escalates or de-escalates

Question 7: non-verbal-proxemics (personal space)

CORRECT ANSWER: area surrounding your body

considered an extension of self. 1 1/2 to 3 feet (typically) culture, height, gender, age, status, appearance, and familiarity.

Question 8: kinesics (body language)

CORRECT ANSWER: non-verbal message transmitted

by motion and body posture. Factors: eye contact, facial

  • | Page

expressions send a very strong message gestures, how we stand (stance) hands

Question 9: 3 reasons for using the CPI supportive stance

CORRECT ANSWER: safety

less threatening communicates respect

Question 10: components of the communication pyramid

CORRECT ANSWER: verbal communication, para

verbal communication, and non-verbal communication

Question 11: what is paraverbal communication

CORRECT ANSWER: how we say what we say

Question 12: three components of paraverbal

communication

CORRECT ANSWER: tone

volume

  • | Page

cadence total voice control

Question 13: what is the verbal escalation continuum?

CORRECT ANSWER: the kite

  • Questioning
  • Refusal
  • Release
  • Intimidation
  • Tension-Reduction

Question 14: what is questioning

CORRECT ANSWER: information-seeking

Question 15: what is an intervention for questioning

CORRECT ANSWER: give a rational response

redirect

Question 16: what is refusal?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CPI Certification Test Questions With Correct Answers |Verified Question 1: 4 Behavior Levels CORRECT ANSWER: 1. Anxiety 2. Defensive 3. Acting Out Person 4. Tension Reduction Question 2: Staff Att...

Get this document $30.00