CPESC EXAM Newest Updated

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

CPESC EXAM Newest Updated Questions and Answers (Verified Answers)

Question 1: The process in which, by the actions of wind or

water, soil particles are detached and transported.

CORRECT ANSWER : Erosion

Question 2: Eroded material suspended in wind or water.

CORRECT ANSWER : Sediment

Question 3: The deposition of eroded material.

CORRECT ANSWER : Sedimentation

Question 4: What bears the impact of quantity and quality

degradation from erosion?

CORRECT ANSWER : Receiving Waters

Question 5: Raindrop impact energy is enough to dislodge

surface sediment.

CORRECT ANSWER : Splash Erosion

Question 6: Rain splash detaching soil particles lifting them

up and removing them by shallow "sheets" of water flowing down the sloped soil surface.

CORRECT ANSWER : Sheet Erosion

Question 7: As flow concentrates, small channels begin to

form in the soil surface.

CORRECT ANSWER : Rill Erosion

Question 8: Runoff cuts rills deeper and wider or several rills

join to form a large channel.

CORRECT ANSWER : Gully Erosion

Question 9: Channels become unstable due to increased flows

or changes in upstream sediment load.

CORRECT ANSWER : Channel Erosion

Question 10: Can happen when erosion left unattended.

CORRECT ANSWER : Slope Failure

Question 11: Erosion due to the influence of climatic forces

on the surface of the earth.

CORRECT ANSWER : Natural Erosion

Question 12: Natural Erosion + Human Activities

CORRECT ANSWER : Accelerated Erosion

Question 13: What can accelerate erosion?

  • Unrestricted development
  • Removal of surface cover
  • Increased Imperviousness
  • Poor stewardship

CORRECT ANSWER : 1. Unrestricted development

  • Removal of surface cover
  • Increased Imperviousness
  • Poor stewardship

Question 14: Construction related erosion can cause what

problems?

  • problems for downslope property owners
  • problems on adjacent streets
  • clog streams and storm drains
  • cause turbidity blumes in downstream water bodies

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CPESC EXAM Newest Updated Questions and Answers (Verified Answers) Question 1: The process in which, by the actions of wind or water, soil particles are detached and transported. CORRECT ANSWER : E...

Get this document $30.00