CORRECT ANSWER : U.S. EPA

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

California QAL Test Questions and Answers (Graded A)

Question 1: What do State and Federal Pesticide laws

regulate?

CORRECT ANSWER : the manufacture, sale,

transportation, and use of pesticides

Question 2: What is the national level regulatory agency?

CORRECT ANSWER : U.S. EPA

Question 3: What is the California Pesticide regulatory

agency?

CORRECT ANSWER : Department of Pesticide

Regulation (DPR)

Question 4: Which agency gave a mandate to EPA?

CORRECT ANSWER : Federal Insecticide, Fungicide,

and Rodenticide Act (FIFRA)

  • | Page

Question 5: What is the most important function of the

EPA, DPR, and FIFRA?

CORRECT ANSWER : Protection for pesticide

handlers, workers, and the public from pesticide exposure

Question 6: Based on FIFRA, what regulations does the

EPA set?

CORRECT ANSWER : pesticide registration and

labeling and for setting residue tolerance in foods

Question 7: What is the EPA standard for restricted-use

pesticides?

CORRECT ANSWER : Must be a certified private

applicator or certified commercial applicator to use or supervise the use of restricted-use pesticides

Question 8: California's pesticide and pest control laws

are part of:

CORRECT ANSWER : California Food and Agricultural

Code

  • | Page

Question 9: Title 3, California Code of Regulations:

CORRECT ANSWER : Code containing regulations

regarding pest control and pesticides

Question 10: Who proposes regulations in California?

CORRECT ANSWER : DPR, via notice to the public

Question 11: What does a QAC or QAL license in the

Landscape category allow one to do?

CORRECT ANSWER : use or supervise the use of

general-use and restricted-use (restricted material) pesticides when performing pest control for hire to control pests in natural or planted landscape and turf areas, other outside areas around buildings, and interiorscapes

Question 12: Is a person using pesticides for new

construction required to obtain the Maintenance Gardener Pest Control Business License?

  • | Page

CORRECT ANSWER : No

Question 13: Who has the authority to enforce pesticide

use laws and regulations?

CORRECT ANSWER : Department of Pesticide

Regulation (DPR) and the county agricultural commission

Question 14: Pesticide Label (def):

CORRECT ANSWER : a legal document that you are

required to follow when using or handling pesticide. You are required to have the complete label at the application site for each pesticide being used

Question 15: What is a supplemental label?

CORRECT ANSWER : a label required if the attached

label is too small to contain all the required information

Question 16: When should you read a pesticide label?

CORRECT ANSWER : 1. Before you buy - Confirm

restrictions if any, check for weather use conditions,

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

California QAL Test Questions and Answers (Graded A) Question 1: What do State and Federal Pesticide laws regulate? CORRECT ANSWER : the manufacture, sale, transportation, and use of pesticides Que...

Get this document $30.00